Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2008 16:13

Євро-2012: "Укрзалізниця" взялася за голову та приступила до будівництва

Ремонтно-будівельні роботи на напрямках впровадження швидкісного руху поїздів Київ - Полтава - Красноград - Лозова-Донецьк, Красноград - Дніпропетровськ, Київ - Жмеринка - Львів, Бурти - Користівка завершено.

Про це повідомив перший заступник генерального директора Укрзалізниці Микола Луханін. Загалом було відремонтовано близько 185 км залізничних доріг, зазначив він.

Микола Луханін також поінформував, що у м. Донецьку планується реконструкція вокзалу та будівництво нового приміського пасажирського вокзалу. Усі роботи виконуватиме інститут Дніпродіпротранс, з яким уже укладено два договори (термін дії договорів - до 31 грудня 2008 р.). Загальна сума робіт складає 598,044 тис. грн.

Також затверджено місце розташування та будівництво приміського залізничного вокзалу на ст. Дніпропетровськ. Інститутом "Дніпрозалізничпроект" уже виконано перший етап робіт на загальну суму 245,92 тис. грн. Та отримано 4 примірника до проектних розробок ескізу будівлі вокзалу. Загальна сума проекту складає 650 тис. грн.

Він зазначив, що у серпні проведено тендер на спорудження будівлі приміського залізничного вокзалу станції Львів. За результати конкурсу найкращою визнана компанія SYSTRA, з якою вже укладено договір на термін 90 днів з моменту набуття його чинності.

Під час будівництва пасажирського вокзалу на станції Дарниця, у квітні відкрита перша пасажирська острівна платформа. Нині тривають роботи з оздоблення берегової високої платформи. Вже виконана реконструкція колійного господарства та прокладено комунікації до вокзального комплексу.

За словами заступника, у межах Київського залізничного вузла виконана низка капітальних ремонтів платформ з улаштування турнікетних систем на станціях Городня, Київ- Петрівка, Видубичі, Караваєві дачі, Київ - Волинський. Завершується корегування техніко-економічного обґрунтування "Київпроектом" з розробки техдокументації на будівництво під"їздів та підходів до платформ Лівобережна, Городня, Київ-Петрівка, Берестейська.

Керівництвом Укрзалізниці проведено зустріч із представниками компанії Alstom. В ході обговорення були розглянуті питання стосовно підписання в 2008 році контракту на придбання семи високошвидкісних поїздів з примусовим нахилом кузова та схеми фінансування. Орієнтовна дата укладення договору жовтень-листопад 2008 року. В 2010 -11 р. заплановано придбати 7 таких поїздів.

champion.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012: "Укрзалізниця" взялася за голову та приступила до будівництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути