пʼятниця, 12 вересня 2008 15:55

Євро-2012. 250-річчя Севастополя святкували коштами чемпіонату

Як заявив голова Державної служби автомобільних доріг "Укравтодор" Вадим Гуржос, за рахунок спецфонду, кошти якого передбачені на підготовку доріг до Євро-2012, Мінфін вирішує інші проблеми.

Зокрема, фінансування святкування 250-річчя Cевастополя і погашення раніше взятих кредитів.

"Наприклад, нам говорять, що на міст у Запоріжжі потрібно виділити 365 млн грн, на святкування 250-річчя Севастополя – 65 млн грн, а на міст у Києві, замовником якого виступає "Укрзалізниця", – 1,2 млрд грн. А ще 1,6 млрд грн – на погашення раніше взятих кредитів.

Виходить, що "Укравтодор" виконує абсолютно невластиві йому функції та втрачає половину коштів, які мають йти на дороги. Адже частину, що залишилася, необхідно розподілити між об`єктами незавершеного будівництва, роботами на нових об`єктах і забезпеченням всіх заходів з утримання і експлуатації доріг. Завдання явно практично нездійсненно. І поки що не виходить довести Мінфіну, що стратегія фінансування і стратегія розвитку доріг абсолютно не співпадають", - заявив Гуржос.

Зараз державна програма (з підготовки України до проведення Євро-2012) розрахована на 40 млрд грн, з них лише 14 млрд грн – спецфонд "Укравтодору". Ще 14 млрд грн – інвестиції потенційних концесіонерів. Проте без внесення змін до законодавства ці кошти можна вважати віртуальними.

champion.com.ua
Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. 250-річчя Севастополя святкували коштами чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути