Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2008 23:01

Євро-2012. Будівництво стадіону у Львові під загрозою

Переклад з німецької на українську мову проекту угоди про генеральний підряд з компанією "Альпіна", яка має будувати стадіон у Львові, нарешті завершений. Проте ця угода ще й досі не підписана. За словами депутата Львівської міськради, члена робочої групи з контролю за підготовкою до "Євро-2012" Володимира Гірняка, підписання угоди генпідряду затягується через те, що "Альпіна" не бачить, хто їй платитиме за роботу. "Попри всі запевнення місто Львів самостійно профінансувати цей проект не зможе і за три роки навряд чи знайде 1 млрд грн", – зазначив В. Гірняк. Одразу додамо, що факт непідписання угоди про генеральний підряд чиновники тривалий час пояснюють відсутністю перекладеного тексту угоди – з німецької на українську.

"Мені показали перекладений проект угоди, проте це старий проект, де нема ані сум, ані термінів. До того ж, я вже три тижні вимагаю, щоб до Львова приїхав генеральний директор "Альпіни" з Австрії, проте результату ніякого. Складається враження, що на сьогодні всією інформацією про підготовку до "Євро" володіє лише міський голова Львова, проте й він не знає, що робити", – зазначив В. Гірняк. За його прогнозами, угода генпідряду аж ніяк не буде підписана в середу (10 вересня), адже депутатам для початку потрібно детально ознайомитися з нею.

На думку міського депутата Юрія Кужелюка, підписання угоди генпідряду, як і саме будівництво, затягуватиметься доти, доки не буде відкинута "порочна ідея брати кредит, і не почнеться реальний пошук людини, яка буде інвестувати в цей стадіон".

"Все йде до того, щоб змусити місто взяти мільярдний кредит. І в мерії всіма способами затягується робота з інвесторами. Вони шукають інвесторів так, щоб нікого не знайти", – зазначив він.

Більш оптимістичним є депутат Львівської міськради Андрій Білоус. Він вважає, що угода про генпідряд справді відкладалася лише через переклад. "Угода вже перекладена і потрібен час, щоб її проаналізувати. Найближчі кілька днів, напевно, будуть якісь зауваження юристів і депутатів. Треба буде їх узгодити і внести в текст договору. Думаю протягом 4 днів стане зрозуміло, коли буде укладено договір генпідряду", – запевнив він. Андрій Білоус також додав, що орієнтовну суму вартості стадіону "Альпіна" вже назвала–це 670 млн грн, але за час будівництва вона може змінитися. "Зараз управління контролю і аудиту Львівської міськради вивчає кошторис робіт і те, наскільки вказані суми достовірні".

Він також додав, хоч місто й має проблеми з бюджетом розвитку, гроші з якого мають піти на будівництво стадіону, в принципі, гроші, які потрібні на початкові роботи, в бюджеті є – це геодезія і геологія. Щодо того, чи не поставила "Альпіна" якісь нові фінансові умови, А. Білоус запевнив, що компанія діє згідно з українським законодавством і про жодні нові умови мова не йде.

"Чемпіон"


Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. Будівництво стадіону у Львові під загрозою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути