четвер, 23 березня 2017 05:06

Екс-форвард збірної України розповів, чому "відмазався" від гри з хорватами

Екс-форвард збірної України розповів, чому "відмазався" від гри з хорватами
Воронін: "Сказав Михайличенку, щоб не викликав до збірної". Фото: zbirna.com

Екс-форвард збірної України, а нині головний тренер клубу сьомого німецького дивізіону "Бюдеріх" Андрій Воронін поділився в своєму блозі на zbirna.com думкою про збірну Хорватії. Крім того, розповів, чому свого часу сам не зіграв проти цієї команди. Розпочав з останніх результатів своєї нинішньої роботи.

"Першу тренерську невдачу сприйняв дещо болісно. Після двох перемог поспіль минулого уїк-енду зіграли внічию - 3:3, ведучи в рахунку з різницею в два м'ячі. Емоцій витратив багато - я ж хочу тільки перемагати! А тут ще два голи пропустили з пенальті, які привезли самі собі. Загалом, прикро трохи, але наступного разу постараємося таких помилок не припускатися. Втім, підвищувати голос на футболістів, пхати їм мені не довелося -по обличчям бачив, що вони й самі все розуміють.

Наступний тур - в неділю, а в п'ятницю, звичайно, подивлюся матч збірної України з Хорватією. Проти хорватів за національну команду я, до речі, жодного разу не грав. Та й проти клубів з цієї країни, по-моєму, теж не доводилося. А ось з хорватськими футболістами в одному колективі виступав. Наприклад, в "Герті" - з Йосипом Шимунічем, який тепер є асистентом головного тренера збірної Хорватії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cелезньов ставить Шевченка перед непростим вибором: як зіграли легіонери збірної України

Зараз у хорватів дуже сильна команда - тут і говорити нема чого. Найголовніше - зіграна. Протягом багатьох років присутня стабільність, постійно вливається молодь. На Євро-2016 картаті показували пристойний футбол і, вважаю, незаслужено програли в овертаймі Португалії, яку возили 120 хвилин. Збіг обставин, просто не пощастило. Пройшли б цю команду - могли і чемпіонами Європи стати. Відбірковий турнір чемпіонату світу вони теж сильно почали, отже Україна буде грати з фаворитом групи - це факт. У суперника все лінії хороші - захист, середина поля, атака. Хорватські футболісти люблять комбінаційну гру, їм взагалі не можна давати простір!

У кваліфікації до ЧС-2010 ми вже зустрічалися з хорватами, але в обох матчах я був на заміні. Чесно кажучи, взагалі не пам'ятаю ці ігри... Хоча ні - в день, коли проходив домашній поєдинок проти збірної Хорватії, в мене народилася дочка. Пам'ятаю, прийняв тоді рішення чесно сказати головному тренеру, Олексію Михайличенку, що не бачу сенсу приїжджати в збірну, наставник якої не бачить мене в команді. Краще правду сказати, ніж щось всередині тримати. Тренера, зрозуміло, потрібно поважати (тренер завжди правий!), Але в колективі повинні бути довірчі, а не натягнуті відносини", - написав Воронін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хорватія є фаворитом, але Україна - теж не подарунок"

Збірна України зіграє 24 березня в Загребі проти команди Хорватії в рамках відбору на КС - 2018 Початок о 21:45.

Після чотирьох турів збірна Хорватії є лідером групи I, маючи в своєму активі 10 очок. На два пункти менше має збірна України, яка посідає друге місце.

Раніше Андрій Шевченко назвав остаточний список футболістів на матч з хорватами.

Зараз ви читаєте новину «Екс-форвард збірної України розповів, чому "відмазався" від гри з хорватами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути