пʼятниця, 02 березня 2018 11:09

"Динамо" вперше програло "Баварії"

"Динамо" вперше програло "Баварії"
"Баварія" забила єдиний м'яч після помилки воротаря "Динамо" Євгена Рудакова.

2 березня 1977 року київське "Динамо" зіграло перший матч чвертьфіналу Кубка чемпіонів проти "Баварії". Гра проходила в Мюнхені.

Це була друге протистояння найкращого клубу СРСР і Західної Німеччини. До цього вони зустрічалися в жовтні 1975 в іграх за Суперкубок. Тоді обидва матчі виграло "Динамо" – 1:0 в Мюнхені і – 2:0 в Києві.

Третя гра. В присутності 70 тисяч глядачів на "Олімпіаштадіоні" господарі кинулися в атаку. На початку гри мюнхенці втратили кілька нагод.
Кияни відповіли виходом Блохіна сам на сам із Маєром на 21-й хвилині. Однак володар "Золотого м'яча- 1975" пробив вище воріт.

Рудаков зіткнувся в повітрі із своїми захисниками й гравцями "Баварії". М'яч відскочив до ніким не прикритого Райнера Кюнкеля, який спрямував його точно в кут воріт

Розв'язка настала на 43-й хвилині. Після подачі кутового голкіпер "Динамо" Рудаков зіткнувся в повітрі із своїми захисниками й гравцями "Баварії". М'яч відскочив до ніким не прикритого Райнера Кюнкеля, який спрямував його точно в кут воріт.

Після 12-15 хвилин другого тайму "Баварія" почала "здавати". Кияни заволоділи ініціативою. Відмінний рейд вдався 20-річному півзахиснику Віктору Бережному. Він на швидкості обіграв трьох гравців "Баварії" й точно пробив. Ситуацію для німців урятував воротар Маєр, який із великими труднощами потягнув удар. До кінця гри "Баварія" захищалася й рахунок більше не змінився – 1:0 на користь господарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо"-1985 зіграло перший матч

У матчі-відповіді в Києві за два тижні динамівці взяли переконливий реванш – 2:0 і вперше в історії радянського футболу вийшли до півфіналу Кубка європейських чемпіонів, де поступилися іншій німецькій команді – "Боруссії" з Менхенгладбаху.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" вперше програло "Баварії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути