четвер, 08 жовтня 2009 18:38

Бразильську спортсменку дискваліфікували на шість років

Бразильську спортсменку дискваліфікували на шість років

Бразильська тріатлоністка Маріана Охата дискваліфікована на шість років за вживання допінгу. У червні 2009 року вона була викрита в застосуванні діуретика і маскуючого препарату фуросеміду, повідомляє Reuters. Спортсменка, якій 26 жовтня виповниться 31 рік, попалася на застосуванні заборонених препаратів удруге в кар"єрі.

У 2002-2003 році Охата відбула річну дискваліфікацію. За правилами Міжнародної федерації тріатлону (ITU), мінімальний термін дискваліфікації спортсмена, який попався на допінгу вдруге, складає шість років.

Охата була викрита у вживанні заборонених препаратів у червні під час допінг-контролю, який провели у час вільний від змагань. Бразильянка зажадала відкрити пробу "В", яке пройшло 21 серпня. Контрольна проба підтвердила наявність в організмі спортсменки допінгу. Офіційний термін початку дискваліфікації - 2 жовтня 2009 року.

Маріана Охата приймала участь у двох літніх Олімпіадах. У 2000 році в Сіднеї вона не змогла дістатися до фінішу, а в 2004 році в Афінах зайняла 37-е місце.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Бразильську спортсменку дискваліфікували на шість років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути