вівторок, 15 вересня 2009 13:34

Ямайских легкоатлетів дискваліфіковано за вживання допінгу

Ямайских легкоатлетів дискваліфіковано за вживання допінгу

Чотирьох ямайських легкоатлетів, викритих у вживанні допінгу, дискваліфіковано антидопінговим апеляційним судом Ямайки на три місяці за застосування забороненого препарату. Про це повідомляє агентство Reuters. Раніше антидопінговий дисциплінарний комітет визнав спринтерів невинними в порушенні спортивних законів.

Дискваліфікацію отримали Йохан Блейк, Ленсфорд Спенс, Марвін Андерсон і Аллодін Фозерджілл. Жоден з цих бігунів не входить до числа лідерів збірної Ямайки.

Перераховані спринтери, а також Шеррі-Енн Брукс, були викриті у використанні забороненого препарату за підсумками аналізу допінг-проб, узятих у червні 2009 року. Пізніше з Брукс звинувачення в застосуванні допінгу було зняте через порушення, допущені при тестуванні.

Як встановили антидопінгові органи, спортсмени використовували стимулятор метилксантин, який, зокрема, входить до складу препаратів, що використовуються для лікування бронхіальної астми. Сам метилксантин не включено Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) у список заборонених препаратів, проте він відноситься до групи стимуляторів, які не допускаються до використання спортсменами.

У серпні антидопінговий комітет визнав, що спринтери не порушували законодавство і визнав спортсменів невинними. Проте через розгляд справи про допінг легкоатлети пропустили чемпіонат світу, що пройшов у серпні в Берліні.

Лента

Зараз ви читаєте новину «Ямайских легкоатлетів дискваліфіковано за вживання допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути