четвер, 10 липня 2008 19:19

Бессонов призначений спортивним директором "Дніпра"

Бессонов призначений спортивним директором "Дніпра"
Сьогодні на офіційному сайті "Дніпра" була опублікована інформація про призначення на посаду спортивного директора клубу Володимира Бессонова та інтерв"ю з екс-футболістом.

- Володимир Васильович, наскільки несподіваним для вас було запрошення на цю посаду?

- Якщо чесно, якоюсь мірою несподіваним. Все-таки ще вчора я був тренером, а сьогодні пропонують посаду спортивного директора. Але мені вистачило одного дня, щоб прийняти рішення. Багато що вирішило те, що пропозиція надійшла саме з "Дніпра" - клубу зі славною історією і інфраструктурою, що розвивається. Я дуже вдячний за запрошення. "Дніпро" - хороший клуб з великими традиціями. За радянських часів він ставав і чемпіоном, і Кубок завойовував. А ось в українському футболі піднятися на ті ж вершини поки не може, хоча повинен займати призові місця.

- Що входитиме в коло ваших обов"язків?

- Адміністративна робота у футболі зрозуміла, ясна і необхідна, адже без роботи в "тилу" не буває результатів. Зрозуміло, що пріоритет завжди буде за першою командою, і саме її результат показує якість роботи всіх підрозділів. Така посада, як спортивний директор, є практично в кожному клубі. Переважно, треба займатися селекційною роботою, починаючи з дітей і закінчуючи гравцями для головної команди. Всі клуби намагаються виховувати своїх кадрів і давати готових футболістів, які вирішуватимуть завдання в головній команді. Є декілька ступенів: діти, хлопці, дубль - і приємно було дивитися, коли в "Дніпрі" грали свої вихованці.

- З Олегом Протасовим у вас вже була бесіда?

- Так, звичайно. У нас схожі погляди. Зрозуміле моє завдання, зрозуміле його завдання. Всі питання ми обговорюватимемо разом, і якщо буде результат, значить, ми рухаємося в правильному напрямі.

- Ще зовсім недавно ви були тренером. Не сумуватимете за "електричним стільцем"?

- Не всі стають тренерами, і на всіх команд не вистачає. Комусь суджено, комусь - ні. Я залишаюся у футболі; так само відвідуватиму матчі, проглядатиму футболістів. Деяких гравців напевно дивитимемося не один раз, тому що інформація може розрізнятися. Загалом, робота схожа - тільки на процес дивитися доведеться, скажімо так, з іншого боку.

ФК "Дніпро"
Зараз ви читаєте новину «Бессонов призначений спортивним директором "Дніпра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути