пʼятниця, 21 січня 2011 10:47

Австрійський гірськолижник ледь не розбився на тренуванні (ВІДЕО)

Австрійський гірськолижник ледь не розбився на тренуванні (ВІДЕО)

Австрійський гірськолижник Ханс Грюггер отримав серйозні пошкодження після падіння під час тренування зі швидкісного спуску, яке передує суботньому етапу Кубка світу в Кітцбюелі.

Інцидент стався через кілька секунд після старту, коли 29-річний спортсмен намагався подолати ділянку траси, яка називається "мишоловка". Він втратив рівновагу під час довгого стрибка, приземлився вкрай невдало і при ударі об землю травмував голову та грудну клітку. За інерцією його протягло по снігу ще метрів 50.

Грюггера в несвідомому стані екстрено госпіталізували в клініку Інсбрука, де йому зробили нейрохірургічну операцію на головному мозку. Поки стан здоров'я спортсмена не коментується. Однак, як повідомляє "Спорт-Экспресс" з посиланням на директора лікарні Олександру Кофлер, загрози для його життя немає.

Кар'єра австрійця, який чотири рази перемагав на етапах Кубка світу, в останні роки була затьмарена серією травм колін. Чи зможе він повернутися на трасу, поки невідомо.

Варто зазначити, що траса в Кітцбюелі вважається однією з найнебезпечніших у світі - на деяких ділянках спортсмени розганяються до 130 км / год. У 2008 році там розбився американець Скотт Макартні, а роком пізніше - швейцарець Даніель Альбрехт. Обидва гірськолижники пережили стан штучної коми, але повернулися у великий спорт.

За матеріалами Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Австрійський гірськолижник ледь не розбився на тренуванні (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути