середа, 14 жовтня 2009 12:32

Легендарний гірськолижник завершив кар"єру

Легендарний гірськолижник завершив кар"єру

Чемпіон світу і переможець Олімпійських ігор австрійський гірськолижник Херманн Майєр оголосив про свій відхід з великого спорту, повідомляє eurosport.ru.

Майєр, який дебютував на найвищому рівні в 23 роки, виграв 54 перегони Кубка світу. Завдяки цим успіхам він став найуспішнішим гірськолижником в історії після легендарного шведа Інгемара Стенмарка. На рахунку австрійця - чотири перемоги у загальному заліку Кубка світу, три золоті медалі чемпіонатів світу і два золота Олімпійських ігор в Нагано.

Майєр відомий не тільки своїми перемогами, але й поверненням до перегонів після страшної аварії в серпні 2001 року.

Австрієць після зіткнення його мотоцикла з автомобілем цілком міг втратити частину ноги, однак замість ампутації послідувала складна відновлювальна операція. Майєр повернувся і на туринській Олімпіаді зумів взяти срібло в супергіганті та бронзу в гігантському слаломі.

У березні гірськолижник пошкодив коліно. Він продовжив тренування і повинен був повернутися до боїв за Кубок світу в кінці листопада. Але все сталося зовсім інакше.

"Я завершую свою змагальне кар"єру. Як і всі подібні рішення, це прийшло само собою, спонтанно", - підсумував австрієць.

ЛІГА.net

Зараз ви читаєте новину «Легендарний гірськолижник завершив кар"єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути