середа, 09 грудня 2015 20:51

Як і чому "Динамо" 16 років не виходило до плей-оф Ліги чемпіонів

Як і чому "Динамо" 16 років не виходило до плей-оф Ліги чемпіонів

Востаннє в плей-оф Ліги Чемпіонів київське "Динамо" грало у сезоні 1998/99. Чемпіон України дійшов до півфіналу, де програв німецькій "Баварії". Відтоді 16 років динамівці марно намагалися повторити свій успіх. Як це було і що перешкоджало?

1999/00

Кияни вийшли з групи, де були італійський "Лаціо", німецький "Баєр" і словенським "Марибором" не без долі талану. Двічі поступившись римлянам, обмінявшись гостьовими перемогами зі словенцями, динамівці перемогли німців вдома та зіграли внічию на виїзді. Киян урятував "Марибор", який вистояв у Німеччині.

Другий груповий турнір розпочався для "Динамо" двома поразками від "Реала" і "Баварії". Потім були дві перемоги над "Русенборгом". Фатальною стала виїзна нічия із мадридцями. Кияни вели 2:1, але гол Роберто Карлоса після помилки Шовковського урятував "вершкових". Навіть домашня перемога над "Баварією" не допомогла киянам. У
чвертьфінал вийшов "Реал", який згодом виграв турнір.

Сезон 2000/01

"Динамо" посіло останнє місце в групі з ПСВ, "Андерлехтом" та "Манчестер Юнайтед". Голландцям поступилися двічі, з англійцями взяли очко, з бельгійцями – обмінялися перемогами.

Сезон 2001/02

Остання Ліга чемпіонів для Валерія Лобановського. Кияни почали із домашньої нічиєї з дортмундською "Боруссією" 2:2, хоча вели 2:0. На виїзді програли - 0:1. Двічі мінімально поступилися "Ліверпулю" й обмінялися перемогами із португальською "Боавіштою". У виїзній грі з португальцями (1:3) киян підвів екс-воротар "Спартака" Філімонов, який пояснив перший пропущений гол тим, що думав, що м'яч іде повз ворота.

Сезон 2002/03

Третє місце в групі з "Ювентусом" (0:5 і 0:1), "Ньюкаслом" (2:0 і 1:2), та "Феєноордом" 2:0 і 0:0. Вирішальною стала поразка в Англії в п'ятому турі і перемога "Ньюкасла" над "Феєнордом" в останньому.

Сезон 2003/04

Кияни почали з перемоги над московським "Локомотивом" - 2:0. Потім на виїзді програли італійському"Інтеру" 1:2, пропустивши на останній хвилині. Наступні матчі – спарка з "Арсеналом". Домашня перемога - 2:1 і виїзна поразка 0:1 з пропущеним голом на 88 хвилині. Знову поразка в гостях від "Локомотива" 2:3 (третій гол пропустили на 89 хвилині) і нервова нічия в останній грі з "Інтером" 1:1. Вийшли з групи англійці й росіяни. Італійці – треті, кияни – четверті.

Сезон 2004- 05

Група з "Байєром", "Реалом" і "Ромою". Перед останнім туром кияни лідирували, але в Леверкузені поступилися - 0:3. "Реал" легко переміг проблемну "Рому". У підсумку "Байєр" і "Реал" набрали по 11 очок, а в киян лишилося 10. Третє місце з вагомим очковим доробком.

Сезон 2005/06

Ганебний програш на самому старті кваліфікації швейцарському "Туну" 2:2 і 0:1.

Сезон 2006/07

Провал. Два очки в групі із "Реалом", "Ліоном" і "Стяуа" і закономірна остання позиція.

Сезон 2007/08

Найганебніший виступ – шість матчів, шість поразок. Кияни були хлопчиками для биття в групі з МЮ, "Спортингом" і "Ромою". Чотири забитих м'ячі, дев'ятнадцять пропущених.

Сезон 2008/09

Третє місце. Вирішальна поразка у домашній грі з "Порту". На останній хвилині за рахунку 1:1 кияни пішли вперед і навіть влучили в штангу. Португальці відбилися і вирвали перемогу - 2:1. У групі, окрім португальців, грали з "Арсеналом" та "Фенербахче". Далі пішли "Порту" й гармаші. Кияни вилетіли в Кубок УЄФА, де дісталися півфіналу. Пристойний сезон.

Сезон 2009/10

Четверте місце в групі з "Барселоною", "Інтером" та "Рубіном". Все визначила домашня поразка киян від "Інтера" 1:2 з пропущеними голами на 86 і 89 хвилинах та виїзний виграш казанців в "Барселони". Був шанс зачепитися за третє місце у грі з каталонцями, але Мессі забив вирішальний гол на 86 хвилині.

Сезон 2010/11

Програш у кваліфікації "Аяксу" - 1:1 і 1:2. Далі дійшли до чвертьфіналу Ліги Європи.

Сезон 2011/12

Дві поразки у кваліфікації від російського "Рубіна" - 0:2 і 1:2

Сезон 2012/13

Третє місце в групі із ПСЖ, "Порту" і хорватським "Динамо".

Сезон 2013/14

Не брали участі в турнірі, бо стали третіми у національному чемпіонаті, а проходили перші два.

Сезон 2014/15

Не брали участі в турнірі, бо стали четвертими у національному чемпіонаті.

Зараз ви читаєте новину «Як і чому "Динамо" 16 років не виходило до плей-оф Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути