Ексклюзиви
середа, 25 вересня 2019 10:28

Українську мову презентували у Швеції

Українську мову презентували у Швеції
Український інститут у Швеції розповів місцевим школярам та студентам про українську мову Фото: sweden.mfa.gov.ua

У Стокгольмі Представництво Європейської комісії провело Європейський день мов. Український інститут у Швеції презентував українську.

"Інститут вперше взяв участь у заходах і представив українську мову шведським школярам і студентам. Волонтери організації протягом доби допомагали зацікавленим учням вивчити українську абетку, правила вимови та написання українською", - йдеться на офіційному сайті Посольства України в Королівстві Швеція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Норвегії почали проводити екскурсії українською

День європейських мов відзначають щороку 26 вересня. Має на меті зміцнення мовної ідентичності європейців і дотримання поваги до мов інших народів.

У рамках свята представили український стенд, який знайомить із ключовими подіями українсько-шведських відносин. На ньому можна побачити традиційну українську ляльку-мотанку, алфавіт та інформаційні листівки.

Українську мову та культуру вивчають слухачі з 12 країн світу в літній школі при Львівському національному університеті імені Івана Франка. На уроках української мови присутні 22 студенти з Бразилії, Ізраїлю, Італії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Республіки Кореї, Словенії, США, Франції та Японії.

Зараз ви читаєте новину «Українську мову презентували у Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути