Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2019 12:25

Іноземці з'їхалися до літньої школи вивчати українську

Іноземці з'їхалися до літньої школи вивчати українську
Іноземці вивчатимуть українську у Львові Фото: vseosvita.ua

Українську мову та культуру вивчають слухачі з 12 країн світу в літній школі при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

На уроках української мови присутні 22 студенти з Бразилії, Ізраїлю, Італії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Республіки Кореї, Словенії, США, Франції та Японії, повідомляє Всеосвіта.

Усі вони педагоги, підприємці, журналісти, службовці, працівники міжнародних організацій. В українській мові вбачають інвестиції в майбутнє. Кожен хоче співпрацювати з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес почав українською вести засідання міськради

"Упродовж трьох тижнів студенти суттєво поповнять знання про нашу державу. Вони побачать, що попри те, що на політичній карті Європи Україна з'явилась відносно нещодавно, насправді це тисячолітня нація.

Ми хочемо показати їм, що українською мовою складено сотні тисяч народних пісень і написано найкращі сучасні літературні твори. Також вони зможуть долучитися до українських традицій і спробувати себе в окремих їхніх проявах", – говорить директор Центру україністики Ярослав Гарасим.

Програма також містить різноманітні екскурсії та майстер-класи.

Дитині треба пояснювати різницю між українською та російською мовами. Тоді вона не буде змішувати їх і не говоритиме суржиком, вважає філолог Ольга Шевчук-Клюжева.

Якщо батьки часто перемикаються з однієї мови на іншу, то треба практикувати тривале використання виключно однієї з мов. Це дуже дієвий інструмент.

Зараз ви читаєте новину «Іноземці з'їхалися до літньої школи вивчати українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути