пʼятниця, 13 квітня 2018 17:14

Заклади сфери послуг зобов'язали спілкуватися українською мовою

Заклади сфери послуг зобов'язали спілкуватися українською мовою
Міська рада прийняла ухвалу про мовну політику. Фото: "Громадське ТБ"

У Кременчузі на Полтавщині міська рада прийняла рішення "Про мову обслуговування громадян у сфері надання послуг, торгівлі".

Рішення зобов'язало заклади сфери обслуговування і торгівлі використовувати державну мову, повідомляє "Портал мовної політики".

В органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях комунальної форми власності повинні спілкуватися українською мовою. Нею мають вести діловодство і документацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не ходіть у заклади, де не обслуговують українською мовою"

Українською мовою повинні бути маркування та етикетки продовольчих і непродовольчих товарів та інструкції з застосування. Вивіски, плакати, афіші, повідомлення та цінники повинні виконуватись лише державною мовою.

"Виконавець послуг зобов'язаний звертатися та спілкуватися зі споживачем послуг державною мовою, окрім випадку, коли споживач нею не володіє або звертається до працівників суб'єкта господарювання будь-якою іншою мовою, і відповідні працівники володіють такою мовою", – йдеться у повідомленні міської ради.

У Кропивницькому 15 лютого сесія міської ради ухвaлилa проект рішення "Про зaходи щодо зaбезпечення регіонaльної мовної політики". Відтепер нa території містa всі нaзви устaнов, підприємств, оргaнізaцій, вивіски, плaкaти, aфіші, публічні повідомлення, реклaмні оголошення мaють бути лише укрaїнською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Заклади сфери послуг зобов'язали спілкуватися українською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути