вівторок, 25 травня 2021 15:24

У Туреччині побільшало української мови

У Туреччині побільшало української мови
У Туреччині стає більше україномовних екскурсій у музеях. Фото: pexels.com

У Туреччині побільшало послуг українською мовою.

"Українська мова доступна в багатьох популярних музеях Туреччини. Насамперед у форматі аудіогідів. Також ми активно просуваємо сторінку сайту GoTurkey, де є корисна інформація для туристів. Сайт доступний дев'ятьма мовами, зокрема українською. У нашу країну приїжджає дедалі більше українців, і ми намагаємося зробити їх щасливими", - розповів "РБК-Україна" міністр культури й туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой.

У регіоні Анталья є два музеї, оснащених аудіогідами. З обома музеями в української сторони є домовленість про переклад екскурсій.

"Це аудіогіди в музеї Анталії та в церкві святого Миколая - популярних локаціях, які мають попит у наших мандрівників. Щобільше, ці гіди вже працюють у тестовому режимі. Це стосується нашого консульського округу - Середземноморського узбережжя Туреччини. Тут таких музеїв лише два. З турецькою стороною в нас є домовленість про те, щойно з'являтимуться нові музеї, ми відразу забезпечуватимемо їх українськомовними аудіогідами",- заявив консул України в Туреччині Емір Рустамов.

Екскурсії українською є в деяких музеях Стамбула й Анкари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині з'явилися нові україномовні аудіогіди

"Однозначно можу стверджувати, що кількість локацій у Туреччині, де присутня українська мова, постійно зростає. Також у Туреччині все більше готелів, де українська мова вже доступніша. Майже в усіх якісних готелях регіону в пакеті телеканалів є україномовні. Тому в цьому контексті ситуація дедалі покращується", - зазначив консул.

У Туреччині презентували підручник з української мови. Його вдалося створити завдяки роботі Юлії Білецької, Валентини Хорунжої та Гьокберка Кузгункаї.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині побільшало української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути