четвер, 15 квітня 2021 14:32

У Туреччині видали підручник з української мови

У Туреччині видали підручник з української мови
Підручник складається з книги студента, робочого зошита та аудіозаписів. Фото: "Укрінформ"

У Туреччині презентували підручник з української мови.

"Уперше розроблено підручник з української мови як іноземної на базі турецької мови, який можна успішно використовувати в країнах тюркського світу", – йдеться в повідомленні дружини посла України Тетяни Сибіги, повідомляє "Укрінформ".

Підручник вдалось створити завдяки роботі Юлії Білецької, Валентини Хорунжої і Гьокберка Кузгункаї.

"Українська мова дедалі більше стає популярною іноземною мовою в Туреччині. Її викладають щонайменше у 2 турецьких університетах та на курсах, які діють при українських громадах більшості міст Туреччини. Проте до цього часу не існувало підручника чи навіть довідника з української мови, де б пояснення було викладено турецькою мовою", – додала Сибіга.

Підручник складається з книги студента, робочого зошита та аудіозаписів. Їх уклали відповідно до передових методик вивчення іноземних мов, з урахуванням годин, які виділяються на вивчення мови на мовних курсах та уроках в університеті та з урахуванням особливостей опанування мови тюркомовними студентами. Матеріали випробували на уроках української в ГО "Анкарська українська спілка" та Карабюкському університеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україномовний аудіогід запрацював у палаці, де жила Роксолана

"На сьогодні практично кожна українська громада має у своєму доробку видання книг для презентації України – загалом понад 20 видань, які вдалось видати в Туреччині протягом останнього періоду завдяки активній співпраці дипломатичних установ та української громади", – підсумувала вона.

Під час робочого візиту президента України до Турецької республіки перша леді Олена Зеленська запустила 2 нові українськомовні аудіогіди. Вони з'явилися у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі. Церемонія запуску відбулася за участю першої леді Туреччини Еміне Ердоган.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині видали підручник з української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути