середа, 03 липня 2013 14:58

Стало легше карати порушників мовного законодавства

Стало легше карати порушників мовного законодавства

Громадський рух "Дріжджі", що вже кілька років бориться проти порушення прав україномовних клієнтів, створив сайт, на якому дуже просто оформити скаргу на того чи іншого порушника споживчих прав.

"Набридло скаржитися друзям на дискримінацію та ставити лайки під демотиваторами?", - запитують "Дріжджі" в соцмережі й закликають у три кроки долучитися до виховання магазинів і закладів харчування.

Боремося з мовною дискримінацією і це нам успішно вдається. Це вигідно країні, оскільки вчить клієнторієнтованості.

На ображених сервісом на сайті чекає готова анкета з полями для зазначення назви, місця правопорушника, часу та виду його образливих дій. Є змога долучити до скарги фото. Сайт розміщений за адресою client-ua.org.

Для початку захисники радять звертатися напряму в компанію, яка порушила права. "А коли Ви отримали відмову або Вашу проблему не вирішено по суті (є формальна "відписка" або власник свідомо ігнорує українську мову), тоді йдемо далі", - написано на сайті проекту.

"Ми боремося з мовною дискримінацією і це нам успішно вдається. Це вигідно країні, оскільки вчить клієнторієнтованості", - запевняють творці ресурсу.

Про те, що діяльність успішна - не соромляться повідомляти в розділі "Історії успіху". Там переказані історії з заголовками "Ще три Київські заклади харчування стали клієнторієнтованими", "Ресторан Shangri-La, що відмовлявся обслуговувати україномовних клієнтів, оштрафовано", "Накладення штрафу на магазин "Джаз-клуб" (офіційний представник Yamaha в Україні)", "Історія перемоги над магазином "База Автозвуку".

Наснаги додає розміщене на сайті твердження: "Ми контролюємо перебіг кожної скарги і не залишаємо жодну невирішеною".

Зараз ви читаєте новину «Стало легше карати порушників мовного законодавства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути