Ексклюзиви
вівторок, 08 червня 2021 13:19

Працівник Nestle заявив, що його звільнили за небажання спілкуватися російською

Працівник Nestle заявив, що його звільнили за небажання спілкуватися російською
Артем Кравченко намагався українізувати спілкування в компанії, але його звільнили. Фото: "Моя мовна стійкість"

Колишній працівник Nestle заявив, що його звільнили через вимогу вести комунікацію українською мовою.

Артем Кравченко каже, що в компанії російська мова спілкування. Українськомовним занижували оцінки на тестуваннях, передає "Моя мовна стійкість".

Кравченко намагався ініціювати перехід на українську в діловому листуванні та під час тренінгів. Керівництво його листи ігнорувало.

"Україна та Молдова належать до макрорегіону, головний офіс якого – у Москві. Нам вказували, щоб ми робили переклад з української на російську деяких матеріалів в робочому процесі, деякі тренінги проводив офіс у Москві, на яких ми зобов'язані бути присутніми", - розповів він.

Працівникам наполегливо рекомендували "розуміти російську", нею планували доносити важливу інформацію, додав Кравченко. На тестах занижувала оцінки людям, що вимагали спілкування українською. Вище керівництво компанії проблему ігнорувало.

Кравченко заявив, що його звільнити через нову систему оцінювання.

Компанія Nestle в Instagram написала, що використовує в корпоративних комунікаціях та навчальних матеріалах українську або англійську мову, а в зовнішній комунікації — лише українську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта відреагувала на мовний скандал у Кривому Розі

"Ми ведемо бізнес відповідно до місцевого законодавства та стандартів Nestle. В Україні в корпоративних комунікаціях, навчальних матеріалах ми використовуємо державну українську мову та англійську, як мову міжнародного спілкування. Уся зовнішня комунікація Nestle в Україні провадиться лише українською мовою", - наголосили в компанії.

Охоронницю продуктового магазину в центрі Нової Каховки Херсонської області звільнили за відмову спілкуватися з клієнтами українською мовою. На співробітницю магазину поскаржилась місцева жителька.

Зараз ви читаєте новину «Працівник Nestle заявив, що його звільнили за небажання спілкуватися російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути