четвер, 15 квітня 2021 13:33

Працівницю магазину звільнили за порушення мовного закону

Працівницю магазину звільнили за порушення мовного закону
На порушення охоронниці поскаржилась місцева мешканка. Фото: pexels.com

Охоронницю продуктового магазину в центрі Нової Каховки Херсонської області звільнили за відмову спілкуватися з клієнтами українською мовою.

На співробітницю магазину поскаржилась місцева жителька. Вказала на грубе поводження та недотримання вимог закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" у 2 магазинах міста, повідомляє "Новий день".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як покарали військового, який влаштував мовний скандал у школі

"У 2-му супермаркеті у жінки одразу перепросили й почали намагатися обслуговувати покупців українською. Загалом до нас надходило лише декілька подібних скарг — переважно, усні. Ми ж здійснюємо перевірки на підставі письмових звернень. Таких до нас надійшли лише 2, від однієї місцевої жительки", — розповіла начальниця інспекції у справах захисту прав споживачів Новокаховської міськради Антоніна Прокопенко.

Кабінет міністрів затвердив порядок проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Постанову уряд ухвалив у середу. Іспит складається з письмової та усної частин. Відбувається у формі анонімного тестування з використанням комп'ютерної техніки, повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Зараз ви читаєте новину «Працівницю магазину звільнили за порушення мовного закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути