четвер, 08 квітня 2021 10:44

Як покарали військового, який влаштував мовний скандал у школі

Як покарали військового, який влаштував мовний скандал у школі
Військовому оголосили "про неповну службову відповідність". Фото: 1news.com.ua

Керівництво ЗСУ притягнуло до дисциплінарної відповідальності військового, який під час розмови з учнями відмовився перейти на українську мову.

"За цим інцидентом було призначено службове розслідування, яке підтвердило факти, висвітлені в ЗМІ. За результатами проведення службового розслідування, офіцеру Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, який узяв безпосередню участь у суперечці через проведення заходу російською мовою, оголошено "про неповну службову відповідність". До інших винним посадових осіб застосовані кадрові рішення", - ідеться в листі Міноборони, який надійшов на адресу уповноваженого з захисту державної мови Тараса Креміня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З якими скаргами найчастіше звертаються до мовного омбудсмена

У Міністерстві оборони проведуть цільове інформування всіх категорій військовослужбовців і низку просвітницьких заходів щодо мовного законодавства.

У Дніпрі в загальноосвітній школі №11 стався мовний скандал за участю представників військомату, які прийшли агітувати учнів вступати до військових вузів. Військовослужбовці отримали зауваження від старшокласника за те, що проводили агітацію російською. Про це розповів у Facebook Пономаренка Олексій, батько одинадцятикласника Михайла.

Зараз ви читаєте новину «Як покарали військового, який влаштував мовний скандал у школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути