понеділок, 24 червня 2019 12:48

Облрада просить Зеленського скасувати мовний закон

Облрада просить Зеленського скасувати мовний закон
Верховна Рада прийняла мовний закон 25 квітня. Фото: tvoemisto.tv

Одеська обласна рада просить президента України Володимира Зеленського скасувати мовний закон. Депутати заявили про недопущення дискримінації за мовною ознакою. Ініціаторами звернення виступили представники опозиційної платформи - "За життя".

"І оте все йде на вибори. Уявляєте склад нового парламенту? Половина, якщо й не більше, – партія президента, представники якої відкрито виступають за скасування закону про мову. До чверті – колишні "риги", які українську ненавидять усім нутром. А їм до компанії – оті згадані вище "державники", що розвішують патріотичні білборди, на словах обстоюють українськість, а настравді поширюють "русский мир", - коментує звернення колишній нардеп Олег Тягнибок у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опозиційний блок" оскаржує мовний закон у Конституційному суді

В Україні можуть переглянути закон про мову. Про це попередили на засіданні експертної групи з питань мовної політики.

"За результатами обговорення, експертна група з питань мовної політики закликала президента України, Кабінет міністрів, Верховну Раду, місцеві органи державної влади та органи місцевого самоврядування, а також політичні партії та політиків, які беруть участь у передвиборній кампанії, консолідувати свої зусилля для успішного втілення закону та утриматися від дій, що можуть зупинити реалізацію закону або призвести до його перегляду", - йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єр-міністра Павла Розенка.

Зараз ви читаєте новину «Облрада просить Зеленського скасувати мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути