Ексклюзиви
середа, 17 липня 2019 17:34

Грандіозна маніпуляція - Фаріон прокоментувала набуття чинності мовного закону

Грандіозна маніпуляція - Фаріон прокоментувала набуття чинності мовного закону
Фаріон обурена прийняттям мовного закону Фото: 24tv.ua

Український мовознавець та політичний діяч Ірина Фаріон прокоментувала набуття чинності мовного закону 16 липня. Вона вважає, що закон принижує державний статус мови.

"Для мене сьогодні передусім підписано декларацію про незалежність, а мовний закон це насправді фантик, тому що депутати можуть говорити не українською мовою це раз, у школи заводяться мови нацменшин, в науку заводяться мови ЄС і англійська мова, у торгівлі, освіті.

Також заводиться поняття "мова прийнятна для сторін" - в правоохоронних органах, в суді, охороні здоров'я у системі прав споживача. Відповідно до цього нікчемного закону ЗНО українською мовою можуть почати складати аж у 2030-му", - зазначила громадська діячка у ефірі телеканалу НТА.

Трагедія квазі-мовного закону полягає у тому, що штрафи відтерміновані на 3 роки. Це нікчемний закон, грандіозна маніпуляція, підсумувала Фаріон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як з'явилась Декларація про суверенітет України

Завдяки закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" питанням мови більше не будуть спекулювати.

"Набуття законом чинності означає те, що мовними питанням більше не будуть спекулювати. Не будуть піднімати його перед виборами і розказувати, що у нас має бути регіональна мова", - каже Gazeta.ua керівник проекту "Є-Мова" Анастасія Розлуцька.

Зараз ви читаєте новину «Грандіозна маніпуляція - Фаріон прокоментувала набуття чинності мовного закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути