пʼятниця, 24 вересня 2021 23:46

Коли починати інтимне життя після пологів

Коли починати інтимне життя після пологів
Перед випискою молоду маму черговий лікар-гінеколог зобов'язаний проінструктувати щодо післяпологового сексу. Фото: pixabay

Дитина змінює звичний темп життя батьків та їх інтимне життя.

Після пологів бажання інтимної близькості до кожної жінки повертається в різний час, пише nashamama.

Іноді у подружжя секс відбувається вже через 10-14 днів після пологів, тому що так хоче жінка. А деколи інтим дозволяють навіть лікарі, але у жінки немає бажання.

Перед випискою молоду маму черговий лікар-гінеколог зобов'язаний проінструктувати щодо післяпологового сексу. Якщо пологи були нормальні, то не слід займатися сексом 6-8 тижнів. За цей час переважно відновлюються дітородні органи. Якщо пологи протікали природно і без будь-яких ускладнень, матка досягає попередніх розмірів і цілісність тканин відновлюється якраз до кінця шостого тижня після пологів. При кесаревому розтині або ускладнених пологах, сексом не можна займатись 10-14 тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еротичні сни: чому люди їх бачать і що це означає

Перші 1,5-2 місяці після пологів не можна займатися сексом, тому що місце кріплення плаценти до стінки матки - це практично відкрита рана, і під час сексу великий ризик кровотечі. Також статеві шляхи в перший місяць після пологів дуже уразливі перед інфекціями, які легко проникають в матку, загрожуючи серйозним запаленням.

Заняття сексом по взаємній згоді не тільки приносить задоволення, але й покращує самопочуття та здоров'я. Є 15 причин, щоб займатися коханням частіше. Одна із них - піднімає імунітет. При регулярному сексі активізується рівень імуноглобуліну А, який захищає від простуд та вірусів.

Зараз ви читаєте новину «Коли починати інтимне життя після пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути