субота, 23 листопада 2019 11:13

Співробітники Google вийшли на протест у Сан-Франциско

Співробітники Google вийшли на протест у Сан-Франциско
"Наш протест - це боротьба за майбутнє технологій", - кажуть співробітники Google.

Двісті співробітників Google зібралася біля офісу компанії в Сан-Франциско в п'ятницю.

Протестувальники мали одну просту вимогу: негайно повернути роботу двом співробітникам. Вони ясно дали зрозуміти, що на карту поставлено більше, ніж поновлення на роботі звільнених колег. Як сказав один інженер-програміст, це була "боротьба за майбутнє технологій", повідомляє unn.com.ua.

Двох співробітників Ребекку Ріверс і Лоуренса Берланда відправили в адміністративну відпустку кілька тижнів тому. Жоден з них не отримав офіційного пояснення від Google. Ріверс і Берланд вважають, що їх переслідують за те, що вони висловилися як частина невеликої, але активної групи співробітників, які критикували політику в різних сферах і проекти компанії протягом останніх кількох років.

Правозахисники вважають, що Facebook та Google несуть загрозу правам людини. Вони зазначають, що домінування Google і Facebook в сучасному житті дає їм владу і дозволяє збирати і монетизувати персональні дані мільярдів людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google обмежить розміщення політичної реклами

Корпорація Google працює над секретним проектом, який дозволить збирати інформацію про стан здоров'я мільйонів людей. Проект вже почав працювати рік тому. Він отримав кодову назву Project Nightingale ("Проект Соловей"). Діагнози, результати лабораторних досліджень, записи про госпіталізацію, повні історії хвороб з іменами і прізвищами пацієнтів, а також їх дати народжень - таку інформацію може збирати Google в рамках проекту.

Зараз ви читаєте новину «Співробітники Google вийшли на протест у Сан-Франциско». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути