четвер, 08 червня 2017 09:37

СБПЧ: чи варта шкурка вичинки?

СБПЧ: чи варта шкурка вичинки?
СБПЧ знижують вартість друку в п'ять і більше разів. Фото: Resetters

Ті, хто активно користуються принтером в домашніх або офісних умовах, знають, що виробники принтерів - відмінні маркетологи. Сьогодні навіть хороший принтер можна купити за відносно невелику суму, проте, привабливий цінник - це не показник того, у скільки вам насправді обійдеться друк.

Будь-принтер, особливо струменевий і особливо той, який друкує багато документів і фото, вимагає частої "заправки". На думку виробників, заправка має на увазі покупку нового картриджа, який, в свою чергу, нерідко коштує як половина друкувального пристрою. Таким чином, постійне користування принтером або МФУ обертається чималими витратами.

СБПЧ, система безперебійної подачі чорнила, може частково вирішити проблему з дорогими витратними матеріалами. Якщо не вдаватися в подробиці, СБПЧ - це система резервуарів з чорнилом, які шлейфами підключені до модернізованих картриджів принтера. Деякі виробники вносять зміни в принтери таким чином, щоб в подальшому до них не можна було підключити СБПЧ. Багато магазинів продають друкувальну техніку вже з вбудованими системами подачі чорнила. Детальніше про моделі, до яких можна підключити систему, ви можете дізнатися на inksystem.biz.

На практиці СБПЧ, резервуари якої вміщують набагато більше витратних матеріалів, ніж оригінальний картридж, знижують вартість друку в п'ять і більше разів. Для невеликих офісів і приватних осіб це економія значна. Для власників принтерів з дорогими картриджами - це один з найбільш вагомих плюсів даної модернізації. До того ж, СБПЧ підключається один раз, і власнику лише залишається стежити за тим, щоб періодично додавати чорнило в резервуари і не пошкодити шлейф. Однак щоб користуватися всіма перевагами системи для її установки слід звернутися в спеціалізовані центри.

Чи є у СБПЧ мінуси? Вони незначні, але їх наявність робить систему безперебійної подачі чорнила оптимальним вибором не для всіх власників друкарської техніки. По-перше, систему потрібно правильно підключити і встановити на певному рівні щодо принтера. В іншому випадку принтер почне "заливати" чорнило на папір. По-друге, разом з СБПЧ принтер стає практично стаціонарним пристроєм, переміщення якого ускладнюється. Нарешті, подібна модернізація принтера автоматично скасовує офіційну гарантію.

Зараз ви читаєте новину «СБПЧ: чи варта шкурка вичинки?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути