Ексклюзиви
четвер, 19 грудня 2019 08:41

Apple, Google та Amazon розроблять єдиний стандарт для "розумних будинків"

Apple, Google та Amazon розроблять єдиний стандарт для "розумних будинків"
Конкурент створять єдину систему управління власним житлом

У світі створять єдиний відкритий протокол роботи систем "розумного будинку".

Розробкою бездротового зв'язку між пристроями займуться спільно компанії Amazon, Google, Apple, а також Zigbee Alliance, пише Apple.

Спільний проект компаній буде називатися Connected Home over IP.

"Проект спрямований на те, щоб полегшити виробникам створення пристроїв, які були б сумісні з "розумним будинком" і голосовими пристроями — такими як Alexa від Amazon, Siri від Apple, Assistant від Google і іншими", — вказується в документі.

Як підкреслює телекомпанія CNBC, на даний момент робота подібних систем ускладнюється тим, що ті чи інші пристрої, здатні функціонувати в системі "розумного будинку", заточені під роботу з будь-яким одним з голосових помічників. Створення ж єдиної системи дозволить комбінувати їх.

Новий стандарт роботи таких систем буде загальнодоступним і безкоштовним. Таким чином для роботи з ним підійдуть будь-які з пристроїв, розроблених для системи "розумного будинку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Time назвав 10 найважливіших гаджетів десятиліття

"Розумний будинок" — це житло, облаштоване так, щоб берегти навколишнє середовище, економити ресурси і піклуватися про здоров'я і комфорт його мешканців. Технології розумного будинку включають в себе рішення по автоматизації квартир або будинків, які, зокрема, стосуються опалення, контролю повітря, безпеки, освітлення та багато чого іншого, пише УНН.

Впровадження в домашнє середовище "розумних" рішень — вже давно не екзотика для багатьох країн світу. Наприклад, підключивши технології "розумного будинку", власник житла може в віддаленому режимі стежити за станом своєї квартири, контролювати освітлення і клімат в приміщенні або вимкнути прилад, який в поспіху залишився включеним.

Восени 2019 року Apple презентували чергове покоління ноутбуків MacBook, зокрема - модель Pro 16. Новий лептоп отримав найбільший в історії "яблучного" бренду дисплей, а також процесор останнього покоління, поліпшену систему охолодження, "чистий" звук і багато іншого. І хоча вартість новинки в Україні перевищує 3000$, досвідчені користувачі розуміють, що макбуков варто своїх грошей.

Зараз ви читаєте новину «Apple, Google та Amazon розроблять єдиний стандарт для "розумних будинків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути