неділя, 15 грудня 2019 17:41

Time назвав 10 найважливіших гаджетів десятиліття

Time назвав 10 найважливіших гаджетів десятиліття
Серед них і електромобілі Tesla Model S

Останні 10 років були наповнені новинками техніки, які докорінно змінили життя людства — від планшетів і просунутих смартфонів до ігрових систем, про які раніше можна було тільки мріяти.

Журнал Time зібрав 10 гаджетів, які найбільше позначилися на розвитку технологій з 2010 до 2019 року.

Apple iPad

Портативні планшети стали повсюдно поширюватися після появи iPad у 2010 році. Такий вигляд персонального компʼютера зробив людство ще більш мобільним.

Tesla Model S

Автомобіль, уперше вироблений компанією Ілона Маска в 2012 році. Завдяки Маску людство XXI ст усвідомило, що електрокари можуть бути швидкими, зручними та розкішними.

Raspberry Pi

Мініатюрний компʼютер на основі операційної системи Linux спочатку був створений для навчання кодування в школах, однак після випуску у 2012 році одноплатний пристрій отримав нечувану популярність у всьому світі, оскільки широко використовується в робототехніці. У системи є діапазон дії, який допомагає впоратися зі значними навантаженнями — від робототехніки та домашньої техніки до розваг. По суті, Raspberry Pi виконує обмежені функції персонального компʼютера і може бути підʼєднаний до ПК, клавіатури та миші.

Google Chromecast

Платна функція Google Chromecast, представлена громадськості в 2013 році, полегшує передачу медіафайлів з ноутбука або смартфона на телевізор ($35 або майже 1 000 грн).

DJI Phantom

Безпілотник не був першим у своєму роді, проте Phantom найбільш простий і зручний в управлінні.

Amazon Echo

Портативна колонка Amazon Echo з голосовим помічником Alexa, що володіє штучним інтелектом, стала неймовірно популярна в 2019 році — за рік продали близько 100 мільйонів одиниць.

Apple Watch

Розумний годинник Apple Watch став масовим не тільки завдяки бренду, але й тому, що служить спортсменам, мандрівникам та людям, які стежать за часом і модою.

Apple AirPods

Бездротові навушники самі по собі викликали великий ажіотаж у 2016 році, коли вийшли на ринок. Завдяки бренду Apple саме ця модель стала знаковою, її полюбили меломани та всі, кому набридли заплутані навушники.

Nintendo Switch

Ігрова консоль Nintendo Switch, яка порадувала фанатів у 2017 році, стала першою, яка може працювати мобільно, як смартфон, а також підключатися до телевізора і виконувати роль джойстика.

Адаптивний контролер Xbox

Адаптивний контролер Xbox від Microsoft, створений для геймерів з обмеженою мобільністю і високим ступенем модифікації для потреб різних користувачів. Контролер має більш ніж десяток портів для підʼєднання допоміжних контролерів, кнопок і джойстиків, а також сумісний як із консолями Xbox One, так і з ПК на базі Windows, Adaptive Controller Xbox.

Компанія Microsoft презентувала ігрову приставку Xbox наступного покоління. Вона отримала назву Xbox Series X. Завдяки новому дизайну приставку можна буде використовувати і в горизонтальному, і у вертикальному положенні.

Зараз ви читаєте новину «Time назвав 10 найважливіших гаджетів десятиліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути