середа, 20 грудня 2017 17:30

Як обрати недорогий обігрівач, що не пересушує повітря - поради експерта
7

У холодну пору року одна з найпоширеніших покупок — обігрівач. Електричні обігрівачі коштують від 150 до 10 тис. грн. Основні країни-виробники: Україна, Польща, Угорщина, Китай.

"Не платіть зайві гроші за бренд. Китайські коштують дешевше. Хоча італійський De'Longhi ви віддасте значно більше грошей тільки через ім'я. Хоча і їх збирають у Китаї. Не варто переплачувати за дизайн, візерунки, бо це сезонний товар, і його головна функція – обігрівати приміщення. Головне, щоб прилад був безпечним, економічним і підходив вам за ціною, - каже адміністратор вінницького магазину "ВМ-Техніка" Ярослав Нагорний.

Він розповів Gazeta.ua, як підібрати якісний і недорогий обігрівач.

Тепловентилятори. Середня вартість: 150- 800 грн.

Вони невеликого розміру. Корпус – із термостійкого пластику. Нагрівальний елемент, який знаходиться всередині під решіткою, спіраль зі сплаву з високим електричним опором, або керамічні пластини.

Автор: відкриті пошукові мережі
  Тепловентилятори
Тепловентилятори

"Тепловентилятори виправдані в невеликому приміщенні, якщо треба його тимчасово і швидко нагріти. Вартість збільшується, коли до вентилятора є пульт управління, таймер, захист від перегріву, дисплей, функція зволоження повітря. Також ціна залежить від площі, яку може опалювати прилад: 15-30 квадратних метрів", - каже Ярослав Нагорний.

Переваги: швидко нагрівають кімнату; низька вартість; компактність; можуть працювати в двох режимах: обігрівача і вентилятора

Недоліки: виправдані в невеликому приміщенні, коли швидко треба прогріти повітря. Сушать повітря, пожежонебезпечні.

Масляні обігрівачі. Середня вартість: 700-2000 грн

Працюють за принципом звичайної батареї. Тільки замість води там — спеціальне масло. Нагрівальний елемент знаходиться у герметичному корпусі, в який залили машинну оливу. Вона і передає тепло від ТЕНа до поверхні приладу. На приладі - накладні металеві і пластикові панелі з встановленими на них регульованим термостатом, термостатом-вимикачем, який відключає пристрій при перегріві. Може опалювати площу 10-35 квадратних метрів.

Автор: Rozetka.ua
  Масляні радіатори
Масляні радіатори

"Потужність і споживання енергії у цих приладів залежить від кількості ребер. Чим їх більше — тим більшу площу опалює і тим більше намотує світла. Мінімально він споживає 1 кіловат. Максимально — 2,5 кіловат. Регулювати температуру тут не можна. Механічно можна обирати режим", - каже фахівець вінницького магазину "ВМ-Техніка".

Переваги: не сушать повітря, безпечні

Недоліки: довше нагріваються, може протекти олива

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати електрочайник, який не отруює воду: 4 поради експерта

Конвекційні. Середня вартість: 600-1200 грн.

Конвекційні обігрівачі працюють так, що ТЕН розігріває повітря всередині і цей гарячий потік підіймається. На його місце циркулює холодний потік повітря. У них є по три температурних режими. Наприклад, обігрівач на 1,5 кВт у різних режимах гріє на 500 вт, 1 кВт, 1,5 кВт.

Автор: відкриті пошукові мережі
  Конвекційні обігрівачі
Конвекційні обігрівачі

"У дорожчих версіях стоять термодатчики. Він грітиме до температури, яку ви обрали, а тоді вимкнеться. Як охолоне - знову почне гріти до тієї ж температури. Додатково в них ще може бути вентилятор. Його вмикають, щоб він швидше розганяв тепле повітря", - говорить експерт.

Є прилади дорожчі 5-7 тисяч. Це може бути за рахунок того, що спіраль всередині - не металева, а з керамічним покриттям. Так він менше перепалюватиме і пересушуватиме повітря.

"Також може бути дорожчим, якщо водночас має 2 типи кріплення: на стіну та ніжки або колеса, щоб ставити на підлогу. Пульт управління, скляне покриття зовнішньої стіни із візерунком, дисплей – через усі ці додаткові опції, які не впливають на його роботу, обігрівач стає дорожчим", - каже Ярослав Нагорний.

Переваги: швидко розігрівають повітря, відносно недорогі, можна обрати різні температурні режими

Недоліки: сушать і перепалюють повітря

Мікатермічні. Середня вартість: 1700 – 7000 грн.

Це - радіатори з металевим корпусом. Вони гріють не повітря, а поширюють теплові хвилі на поверхню стін, підлоги, меблів у приміщенні. А вже нагріті поверхні віддають тепло повітрю. У ньому вбудована нагрівальна пластина, яка складається з декількох шарів, кожен з яких має подвійне покриття із слюди. Оскільки джерело тепла – не сам обігрівач, а різні поверхні, що вбрали тепло хвиль від нього, повітря нагрівається швидко та рівномірно, а не тільки поблизу обігрівача.

Автор: відкриті пошукові мережі
  Мікатермічні обігрівачі
Мікатермічні обігрівачі

"Вартість таких залежить від наявності терморегулятора, можливості вішати на стіну, і ставити на підлогу. Також на ціну впливає те, яку площу він може обігріти. Деякі з них можуть обігріти понад 40 квадратних метрів", - каже адміністратор магазину "ВМ-Техніка".

Переваги: швидко і рівномірно нагрівають повітря в усій кімнаті, а не тільки поблизу себе; економічні; розраховані на велику площу

Недоліки: достатньо висока вартість, крізь ґрати проникає пил, прибрати який немає можливості

Інфрачервоні. Середня вартість: 500 — 2800 грн.

У цьому типові обігрівачів електричний низькотемпературний ТЕН віддає тепло пластині. Вона, в свою чергу, випромінює теплові хвилі, нагріваючи предмети в приміщенні.

Автор: Rozetka.ua
  Інфрачервоні обігрівачі
Інфрачервоні обігрівачі

Переваги: економічні, практичні, безшумні, тепло напряму передається предметам в кімнаті без нагрівання повітря. Ті, в свою чергу, віддають тепло

Недоліки: складні в ремонті, перепалюють кисень

Керамічні. Середня вартість: 850-1500 грн

Їх виготовляють у вигляді тонких керамічних панелей із розміром сторін 1м на 1,5; 1 м на 0,5 м. Там стоять інфрачервоні нагрівні елементи, які розігрівають керамічну плиту. І вже вона віддає тепло.

Автор: Rozetka.ua
  Керамічні обігрівачі
Керамічні обігрівачі

"Він значно менше споживає енергії. Розрахований на невеликі площі – від 8 до 15 квадратних метрів. Цей тип в основному тільки на стіну вішають. На ніжках він стояти не може. Можуть бути ці плити з візерунками, зроблені під мармур", - каже Ярослав Нагорний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати недорогу та якісну сушарку для фруктів

Переваги: економічні, швидко нагрівають повітря

Недоліки: не можна ставити на підлогу, тільки вішати на стіну. Розраховані на малі площі

Карбонові. Середня вартість: 550-660 грн.

Це - пласкі побутові обігрівачі у вигляді картини. Вони виготовлені з термостійкої плівки високої якості, всередині якої - нагрівальні елементи. Призначені для локального обігріву людей, предметів, а не для прогріву повітря в приміщенні. Тепло відчувається в радіусі 3 метрів.

Автор: Rozetka.ua
  Карбонові обігрівачі
Карбонові обігрівачі

Переваги: нагріваються миттєво, можна використовувати як елемент дизайну

Недоліки: призначені для локального обігріву

Попит на бойлери у великих містах України виростає на 15-20% протягом травня-серпня — коли відключають на кілька місяців гарячу воду, помітили в мережі магазинів "Леруа Мерлен Україна" . Торік українці купили близько 600 тис. водонагрівачів. Бойлер коштують від 1600 до 8 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати недорогий обігрівач, що не пересушує повітря - поради експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути