понеділок, 31 липня 2017 21:30

Як обрати електрочайник, який не отруює воду: 4 поради експерта

Як обрати електрочайник, який не отруює воду: 4 поради експерта
Важливу роль у виборі чайнику відіграє матеріал, з якого він виготовлений: пластик, скло, кераміка та метал Фото: Price.ua

Електрочайники зараз є в кожному будинку, офісі, кафе і попит на них не зменшується, а, навпаки, з кожним роком стає тільки більше. Вони зручніші та значно заощаджують час для нагріву води.

У магазинах техніки найбільше чайників корейського, китайського, італійського та англійського виробництва. Коштують від 159 до 5200 гривень. На ціну впливає об'єм, наявність або відсутність додаткових опцій - захист від включення без води, від перегріву, функція заварювання та термосу, можливість підігріву до заданої температури.

Gazeta.ua пропонує 4 поради, які допоможуть обрати якісний і недорогий електрочайник.

1. Зверніть увагу на матеріал, з якого виготовлений чайник.

"Це може бути між пластик, скло, кераміка та метал. На першому місці за якістю — керамічні чайники. Кераміка — екологічно-чистий матеріал. Єдиний недолік - при падінні розбиваються. Вони дещо довше гріють воду і через відсутність прозорих елементів важко оцінити кількість води всередині. Також вони важчі за пластикові й металеві. На другому місці — скло. Пластик та метал практичніші і дешевші. Пластик довго тримає тепло. Проте він значно шкідливіший. Купуючи дешевші пристрої, власники часто скаржаться на неприємний запах і присмак. Хімічна реакція пластику з водою шкідлива", - радить менеджер столичного сервісного центру "First service" Сергій Чернов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди звернутися за ремонтом побутової техніки?

2. Велику роль відіграє потужність.

"Вона може бути від 1000 до 3000 ват. Чим більша — тим швидше нагрівається вода. Але і затрати по електроенергії вищі. При потужності 2000 ват чайник кип'ятить воду 2-3 хвилини", - говорить фахівець.

3. Варто дивитися на нагрівальний елемент.

"Він можу бути відкритий - спіраль, або закритий - диск. Якщо спіраль перегоріла, такий чайник легше відремонтувати. Завжди є запчастини. Більш популярний серед покупців — прихований або дисковий тип. Вони легші у чистці, накип утворюється значно менше і повільніше. Але ремонт складніший", - говорить Сергій Чернов.

4. Якщо хочете, щоб температура води зберігалася довше, — обирайте термопоти.

"Це чайники-термоси. Вони кип'ятять воду, а тоді довго зберігають її температуру. Коштують від 600 до 2500 гривень", - каже експерт.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати електрочайник, який не отруює воду: 4 поради експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути