понеділок, 08 травня 2017 07:46

Інвертовані кондиціонери плавно нагріваються

Автор: ФОТО З САЙТА www.vseinstrumenti.ru
  Сучасні кондиціонери виготовляють різних ­кольорів. Це допомагає підібрати прилад, який пасуватиме до інтер’єру
Сучасні кондиціонери виготовляють різних ­кольорів. Це допомагає підібрати прилад, який пасуватиме до інтер’єру

— Установив у хаті кондиціонер. Вибрав під колір стін зелений. Модно, щоб в хаті було все одного кольору. То й охолоджувач такий підібрав, — розповідає 39-річний Володимир Бурський з Івано-Франківська. — Має функцію економії електроенергії та може переходити на сплячий режим. Це вигідно для сімейного бюджету.

— Покупці під час вибору звертають увагу на оригінальний дизайн і колір кондиціонера, — каже менеджер із продажу електронної техніки Святослав Рябчун, 30 років, з Івано-Франківська. Пристрої чорного та білого кольору купують рідше.

— Попри те, що виробники зменшують габарити кондиціонерів і збільшують потужність та кількість режимів, пристрої залишаються масивні. Тому покупці просять показати такий, що буде мінімально відрізнятися від оформлення приміщень. Оскільки пристроєм користуються більш як сім років, рекомендуємо підбирати його під колір стін або меблів.

Нові кондиціонери, як правило інвертовані. Тобто підтримують плавне нагрівання та охолодження і економлять електроенергію.

— Інвертовані пристрої тримають мікроклімат у приміщенні й завдяки цьому енергоощадні. Оснащені режимом самоочищення й антибактеріальними фільтрами. Останнє — корисно для алергіків. Неінвертовані не мають таких функцій. Їх вмикають і вимикають самостійно, регулюють на око необхідну температуру. Тому такі пристрої дешевші. Кондиціонери обох типів можуть мати режим нагрівання повітря. Це корисно навесні, коли погода різко змінюється.

Потужність кондиціонера вираховують залежно від площі кімнати, квартири чи будинку, кількості техніки, яка виділяє тепло. А також теплоізоляції та кількості людей, які живуть у хаті.

— Важливо, скільки кубів повітря він пропускатиме. Що вище показник, то ефективніше робота. Але не варто гнатися за найбільшими цифрами. Вони потрібні лише в тому випадку, якщо кондиціонер працюватиме цілодобово. Для кімнати у 20 "квадратів" достатньо пристрою з позначкою 7 теплових одиниць. Якщо площа більша, значення має бути вище.

Кріпити кондиціонер можна в будь-якому кутку кімнати. Найважливіше правило — не ставити біля ліжка, щоб не застудитися. Також рекомендують розміщувати так, аби до техніки легко було дістатися, якщо потрібен ремонт.

Зараз ви читаєте новину «Інвертовані кондиціонери плавно нагріваються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути