вівторок, 04 липня 2017 15:20

Як обрати недорогу та якісну сушарку для фруктів

Як обрати недорогу та якісну сушарку для фруктів
Сушарки в Україні коштують від 590 грн до 17 тис. грн, залежно від типу й набору функцій Фото: kak-vybrat.com

Пристрої для сушіння фруктів й овочів стали популярні в Україні останні 5 років. Коштують від 590 грн до 17 тис. грн, залежно від типу й набору функцій.

"Сушарку варто обирати залежно від потреб. Не варто купувати дорогу модель, якщо збираєтеся готувати в ній яблука на компот", - каже Gazeta.ua продавець-консультант магазину "ВМ-техніка" Тетяна Гудзішевська. Вона розповіла, як обрати якісну та недорогу сушарку.

Дешеві моделі мають лише функцію "увімкнути" й "вимкнути". Цього досить, якщо плануєте сушити мінімум продуктів. Якщо ж збираєтеся робити в сушарці в'ялену рибу, помідори, сушити зелень, гриби чи готувати пастилу — обирайте дорожчі пристрої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за сушаркою, щоб вона довше слугувала - 5 порад

"У них 5-6 температурних режимів. Можна підібрати оптимальний варіант для кожного продукту. Наприклад, риба не сушиться за тієї ж температури, що й груші чи яблука. Дорожчі моделі також мають автовідключення - вимикаються через певний час", - розповідає Gazeta.ua продавець-консультант.

Під час купівлі звертають увагу на кількість секцій для продуктів та об'єм.

"Що більше секцій, то більше поміститься плодів. Об'ємом вони бувають від 1,5 до 40 кілограмів. Переважна більшість сушарок розрахована на 1,5-5 кілограмів. Є моделі, місткість яких можна збільшувати. Достатньо докуповувати для цього додаткові секції. Такі сушарки коштують від 960 гривень. А секції до них - від 180 гривень. Є моделі, у яких висоту секцій можна змінювати. Це зручно, коли треба сушити невеликі фрукти. Наприклад, вишні. Опустивши секції, потрібно буде менше часу для їхнього приготування", - радить Тетяна Гудзішевська.

Деякі люди шукають сушарку з двигуном зверху. Вважають, це краще, ніж коли він унизу. Бо сік із фруктів не затікає туди. Бажано обирати сушарки з гнучкими піддонами. При падінні такі не тріскаються, каже продавець.

Сушарки для фруктів та овочів бувають конвекційні та інфрачервоні. Конвекційні - дешевші. Висушують фрукти й овочі за допомогою нагрітого повітря. У середньому овочі та фрукти сушать 10-12 год., ягоди - 7-10 год., гриби - близько 7 год. Інфрачервні це роблять у чотири рази швидше. Зберігають аромат плодів і колір. Тепло йде від інфрачервоної лампи. Коштують від 1800 грн.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати недорогу та якісну сушарку для фруктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути