Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2017 16:11

Як обрати пральну машину - поради фахівця

Як обрати пральну машину - поради фахівця

Пральна машина - необхідна річ у кожному домі. Як обрати якісний пристрій Gazeta.ua розповів продавець-консультант Роман Михайличенко.

На корпусі пральної машини є англійські літери. Що вони означають?
- Усі машини-автомати розділені на класи A, B, C, D, E, F, G. Найвищі за класом машини з буквою – А, найнижчий – G. Клас пралки впливає на якість прання. Крім того, літерами позначають клас енергоспоживання. Найбільше витрачають енергії пристрої А-класу, найменше — А+++-класу. Різниця у споживанні між ними від півкіловата до одного.

Які ще характеристики пристрою впливають на якість прання?
- Якість прання також залежить від сили віджиму, кількості режимів й додаткових функцій у машинці. Дорожчі краще віджимають одяг. У них - понад тисячу двісті обертів. Після прання на тканині лишається сорок п'ять - п'ятдесят відсотків вологи. У дешевших на півтисячі-тисячу обертів - дев'яносто відсотків.

Яка кількість програм прийнятна для сучасних пральних машин?
- Важливо обирати машинку, в якої якомога більше програм. Це дозволить точніше обрати режим прання для тієї чи іншої тканини. Їх зазвичай близько двадцяти. Традиційні функції – прання речей з делікатних тканин, дитячої білизни, виробів з кольорових тканин, спортивного одягу та взуття, швидке та попереднє прання. Дорожчі моделі машин мають режим ручного прання, режим легкого прасування. Важливо, щоб для тієї чи іншої програми прання можна було вибрати потрібну температуру води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Праску з якою підошвою краще обрати - поради спеціаліста

На що варто звертати увагу перед покупкою машини?
- Важливі - габарити пралки. Повногабаритні машини перуть до п'яти кілограмів білизни. Тому вони краще підійдуть для великої родини. У малогабаритній можна прати від трьох до трьох з половиною одягу. У вузькій – від одного до чотирьох. Така техніка підійде для сім'ї з чотирьох осіб.

Чим відрізняються машини з горизонтальним та вертикальним типом завантаження?
- У першому випадку речі кладуть через кругле вікно. У модель із вертикальним завантаженням — через дверцю вгорі. Вона металева, під час прання одягу не видно. Такі пралки компактніші, їх найчастіше ставлять у кутку кухні або ванної кімнати. Для старих сільських хат без водопроводу або дач продають машини із пластиковим баком для води на п'ятдесят-шістдесят літрів. Звідти вода йде в пральну машину. Вартість таких — понад дев'ять тисяч гривень.

Яка у середньому вартість пральних машин?
- На ринку техніки вартість на машину-автомат у середньому починається від чотирьох тисяч гривень. Це техніка дешевших марок: Indesit, Beko, Atlant. Техніка виробників преміум-класу Siemens, Bosch, Samsung, LG коштуватиме від тринадцяти тисяч гривень.

Ціна виправдовує якість?
- Функціонально і технічно дорогі пральні машини не набагато кращі за ті, що продаються за середньою ціною. Різниця хіба в дизайні. Покупець платить за бренд та статус. Питання вибору бренду - індивідуальне.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати пральну машину - поради фахівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути