четвер, 26 січня 2017 15:39

Як змінювалися телевізори за 80 років
5

Історія розвитку телевізорів і телебачення триває 80 років. Перші телевізійні приймачі почали розробляти раніше. Після того, як винайшли кінематограф, фотографію, радіо, відкриту електрику, людина замислилася над тим, як отримати можливість передавати на відстань не лише звук, але й зображення.

У другій половині ХХ ст. стрімкий розвиток телебачення призвів до того, що виросли декілька поколінь, які не уявляють життя без телевізора.

Gazeta.ua підготувала як змінювалися телевізори за 80 років свого існування.

У США виробництво телевізорів почалося 1928-го моделлю механічного телевізора від General Electric із назвою "Octagon". Цей приймач не пішов у масову серію й виступив в якості прототипу.

 

1939 року RCA представила перший телевізор, розроблений спеціально для масового виробництва. Ця модель отримала назву RCS TT-5. Вона представляла з себе масивний дерев'яний ящик, оснащений екраном із діагоналлю 5 дюймів.

 

Протягом 1950-1960 років телевізори стали випускати з екранами 7-10 дюймів діагоналлю. Розробили принцип передачі кольорового телевізійного сигналу. У США почали випускати кольорові телевізори, їх стали комплектувати дистанційним управлінням (телевізор з'єднувався з пультом кабелем).

 

У 1970-1980 роках відбулося поступове згортання виробництва чорно-білих телевізорів. Виробників звернули увагу не лише на технічну сторону, а й на дизайн телевізора.

1990-2000 роки скорочується кількість виробників телевізорів. На це впливає зменшення споживчого попиту й насичення ринку телевізорами. Корпуси повністю починають випускати з пластика. З'явилися перші плоскі телевізори виготовлені за плазмової технології.

У вересні 2010-го Sharp представив перший в світі 3D-телевізор, виготовлений за технологією Quattron (з додатковими жовтими пікселями). У листопаді 2010 року Philips повідомив про перший в світі 3D-телевізор із кіноформатним екраном. Співвідношення його сторін склало 21:9.

 

У лютому 2011-го LG представила модель LW5700 — перший в світі 3D-телевізор без мерехтіння зображення.

 

Після того почали випускаюти тільки LCD телевізори. Підсвітку екрану роблять не лампами, а світлодіодами. Телевізори стали комп'ютерами, мають можливість виходу в інтернет та інтегруються в домашню комп'ютерну мережу. Освоєно випуск телевізорів не потребують зовнішнього підсвічування OLED телевізори на квантових точках. Випускають телевізори з вигнутими величезними екранами до 100 дюймів.

Зараз ви читаєте новину «Як змінювалися телевізори за 80 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути