Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2017 17:40

Як очистити праску - поради фахівця

Як очистити праску - поради фахівця

Від стану підошви праски залежить, наскільки охайно виглядатиме одяг. Більшість приладів починають погано працювати через неправильний догляд, кажуть фахівці.

"Зазвичай праску забруднюють, бо обирають вищу температуру, ніж потрібно. Особливо, прасуючи синтетичні тканини. Найважче очищати алюмінієве покриття. Після очистки утворюються глибокі подряпини. Потім на тому ж місці знову з'являється нагар", - розповідає Gazeta.ua фахівець з ремонту електроніки Олег Вербицький.

Пошкодження на алюмінієвій поверхні можна вивести розчином йоду та оцту. Його наносять м'якою губкою. Крім цього, можна зробити "кашку" з харчової соди та миючого засобу. Його слід нанести на холодну поверхню. Коли забруднення відкисне, його слід змити холодною водою і витерти м'якою серветкою.

Керамічне покриття також найкраще очищати м'якою губкою. На неї беруть зубну пасту й витирають темні плями. Найлегше усувати нагар на поверхні з нержавійки. Це можна зробити і содою, і пральним порошком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагар із праски витирають ацетоном

Тефлонове покриття в домашніх умовах можна чистити парафіном і сіллю. Суміш треба покласти тонким шаром і прикрити тонкою матерією. Виставте температуру на 100-110 градусів і попрасуйте.

Головна проблема забруднення сучасних прасок полягає у накипі. Він забиває отвори. Аби праска служила довше, у неї варто заливати кип'ячену або дистильовану воду, радить спеціаліст.  "Випаровує воду й нагріває підошву той самий нагрівач. Чим більше там накипу, тим гірше нагрівається покриття. Від кип'яченої води та дистильованої накипу менше", - говорить Олег Вербицький.

Підошва — найголовніша частина праски. Сучасні прилади мають алюмінієву, сталеву, керамічну, тефлонову чи титанову поверхню.

Зараз ви читаєте новину «Як очистити праску - поради фахівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути