вівторок, 29 листопада 2016 05:15

Нагар із праски витирають ацетоном

— Коли поспішаю на роботу — все валиться з рук. Так і з праскою. То до одягу пристане, то на килим упаде. Залишаю так, бо часу немає. Згодом нагар важче відтерти. Почала пробувати різні методи чищення. Користуюся лише домашніми засобами, — каже Наталія Король, 26 років, із Полтави.

Праску від нагару жінка очищує ацетоном або оцтом. На ватний диск ллє кілька крапель рідини. Протирає серветкою чи шматком м'якої тканини.

— Якщо нагар не відійшов, на ніч ставлю праску на просочену оцтом ганчірку або губку. Тоді бруд відстає, — продовжує Наталія. — Чищу праску також від вапняного нальоту. Використовую оцет або лимонну кислоту. До 100 мілілітрів води додаю дві столові ложки оцту або чайну ложку лимонної кислоти. Заливаю розчин у відділення для води. Максимально нагріваю. Натискаю на кнопку регулятора пари й утримую її. При цьому прилад нахиляю в різні боки. Випускаю пару доти, доки розчин не закінчиться. Після цього заливаю чисту воду. Повторюю ту саму процедуру двічі. Головне — не забути розвести оцет водою. Нерозбавлений може пошкодити деталі, — додає жінка.

Зараз ви читаєте новину «Нагар із праски витирають ацетоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути