четвер, 22 січня 2015 17:55

4G в Україні потрібно впроваджувати вже в цьому році - голова комітету ВР

4G в Україні потрібно впроваджувати вже в цьому році - голова комітету ВР
Фото:provajdery.ru

Голова Комітету Верховної Ради з інформатизації і зв'язку, депутат від Об'єднання "Самопоміч" Олександр Данченко заявив, що український парламент зробить все можливе для розвитку мереж "четвертого покоління" вже в поточному році.

Він закликав своїх колег-парламентаріїв і учасників ринку "продавити" питання LTE (4G-зв'язок) в уряді, пише Дело.

"Це просто якась неповага до країни і до телеком-галузі", - обурився депутат відставанням України у сфері зв'язку.

Для впровадження сучасного формату 4G/LTE необхідно узаконити принцип технологічної нейтральності, який надасть операторам право використовувати радіочастоти на свій розсуд, без прив'язки до конкретної технології.

У комплексі з технейтральностью необхідно перерозподілити радіочастоти в GSM-діапазонах (900 і 1800 МГц), переконаний Олександр Данченко. Тільки після цього запуск "четвертого покоління" можна буде зрушити з мертвої точки.

Депутат сподівається, що очолюваний ним комітет закінчить накопичення первинної інформації через кілька місяців і єдина стратегія щодо розвитку бездротового зв'язку буде готова. "У мене є велике бажання як у народного депутата, як керівника комітету (ВР) та громадянина України, щоб до середини цього року концепція, вже з покроковим планом виконання, була затверджена", - зазначив Данченко. Після цього - в кращому разі, ще влітку поточного року - Верховна Рада зможе приступити до роботи над відповідним законопроектом.

Раніше екс-директор WiMAX-провайдера FreshTel і експерт робочої групи з 3G/4G Олена Мініч спрогнозувала, що технічна можливість для впровадження 4G з'явиться не раніше 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «4G в Україні потрібно впроваджувати вже в цьому році - голова комітету ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути