четвер, 22 квітня 2010 03:05

Кліматична зброя може залити країни дощем

У США 20 березня випробували кліматичну зброю. Це установка, на яку подають струм, і вона створює електромагнітні імпульси. З їх допомогою американці намагалися налагодити зв"язок з підводними човнами та літаками. Експеримент не вдався.

Антени новітньої установки HAARP діють на площі 134 кв. км. Якщо на них подати максимальну напругу, вони здатні змінити товщину озонового шару. Наприклад, під час попереднього випробування на сході США з"явилося північне сяйво, чого не бувало раніше.

— Установка може направити іони в будь-яку точку світу і створити там озонову діру діаметром 20 кілометрів. Крізь неї  потрапить космічна радіація, яка знищить усе живе на цій території. Такі експерименти не проводитимуть. Ніхто не знає, чи затягнеться ця діра потім. Якщо ні, радіація пошириться по всій планеті, — розповідає київський еколог Віктор Сливенко, 37 рік.

Американці переконують, що не планують використовувати HAARP як кліматичну зброю. Погоду в інших країнах не змінюватимуть.

— Електромагнітні досліди над погодою — поки що теорія. Військові активніше вивчають вплив на хмари хімічних речовин. Якщо розпилити йодоване срібло над Атлантичним океаном, де формуються хмари, Україна та частина Росії залишаться без дощів. Звідти до нас надходять опади. Можна, навпаки, залити країну дощем, як це зробили американці з В"єтнамом 1969 року.

Зараз ви читаєте новину «Кліматична зброя може залити країни дощем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути