пʼятниця, 05 вересня 2008 19:25

Знайдений найефективніший спосіб відновити сили

Занурення в холодну воду допомагає швидше відновити силу і витривалість після фізичного навантаження, контрастні ванни також сприятливі (поперемінне занурення в холодну і гарячу воду). Такі дані результати опубліковані в Міжнародному журналі спортивної медицини.

Дослідники з Австралійського інституту спортивної медицини провели ряд спостережень, в ході яких 12 велосипедистів було розбито на три групи, і після виснажливих тренувань протягом 14 хвилин приймали ванну температурою 15°С, 38°С або поперемінно дві ванни по 14 хвилин з 14-хвилинною перервою.

Після цього спортсмени виконували ряд важких вправ на силу і витривалість.

Спостереження достовірно виявили, що спортсмени, що приймали гарячу ванну, лише трохи поліпшили результат, тоді як результати велосипедистів після занурення в холодну воду або поперемінно в холодну і гарячу, були набагато кращі.

Дослідники рекомендують приймати холодний або контрастний душ для ефективного відновлення сил і витривалості в найкоротші терміни, повідомляє Newsland.
Зараз ви читаєте новину «Знайдений найефективніший спосіб відновити сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути