вівторок, 24 січня 2012 15:10

Зі шлунку дельфіна лікарі дістали волейбольний м'яч

Зі шлунку дельфіна лікарі дістали волейбольний м'яч

Китайські фахівці прооперували дельфіна, який проковтнув волейбольний м'яч, пише Shanghai Daily. Ігровий снаряд потрапив тварині в травну систему, коли вона гралася в своєму басейні в дельфінарії в Нанкіні. Інцидент стався в середу, 18 січня, і протягом декількох днів м'яч перебував у шлунку дельфіна по кличці Цзян Бо.

Спочатку витягти волейбольний м'яч з живота морського мешканця намагалася група волонтерів - добровольці повинні були спробувати витягти іграшку за допомогою рук. Однак у них нічого не вийшло, і співробітники водного центру були змушені звернутися за допомогою до медиків. Лікарі відвезли п'ятирічного дельфіна в госпіталь при медичному університеті Нанкіна, де він і був прооперований.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дельфіни люблять вагітних

Процедура зайняла приблизно три години, хоча очікувалося, що на операцію піде не більше 30 хвилин. У процесі лікарі зіткнулися з непередбаченими труднощами - м'яч, який вдалося спочатку здути всередині шлунка дельфіна, а потім підчепити спеціальним приладом, зірвався в останній момент. У результаті його витягли лише з другої спроби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпатлана Сальма Хайєк познайомила дочку з дельфінами

У даний час життя Цзян Бо нічого не загрожує. 20 січня його повернули до дельфінарію. Йому належить тривале відновлення після проведеної операції. Як багато часу знадобиться дельфіну на одужання, не уточнюється.

Зараз ви читаєте новину «Зі шлунку дельфіна лікарі дістали волейбольний м'яч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути