пʼятниця, 20 січня 2012 16:41

У столичному планетарії прибульців закидають м'ячами
7

Юрій Костенко, керівник проекту, та Єлизавета Бєльська, PR-директор планетарію
Фото: Фото: Анастасія Москвичова
Письменник Андрій Курков

19 січня в науково-розважальному комплексі ATMASFERA 360 відбувся показ наукового фільму "Природний відбір". На демонстрацію фільму прийшли письменник Андрій Курков з дружиною та дочкою, Сергій Поярков, дизайнер Зинаїда Ліхачова з сином, Федір Зернецький (власник аукціонного дому "Епоха") з дітьми, Олег Пінчук, дизайнер Анастасія Іванова, галеристи Євген Карась та Андрій Триліський з родинами. Увесь зал для перегляду був заповнений глядачами.

Перед початком сеансу в приміщенні планетарію збираються люди. Діти й дорослі грають в інтерактивні ігри на швидкість та реакцію. По залу "літають" різнокольорові повітряні рибки на радіоуправлінні. Біля буфетів батьки беруть дітям попкорн та напої. У коридорах напівтемрява - світло подається лише від атракціонів і проекторів, що показують слайди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У планетарії показують фільми в унікальному форматі

"Я тут уперше. Нас запросили і ми всією родиною сюди завітали подивитись сферичні фільми. Я дивився раніше, а діти прийшли вперше. Це цікаво, але голова може заболіти, якщо довго дивитись. До цього потрібно звикнути. Враження також залежить від того, який зал. Я був у Великій Британії, то там навіть не вистачало кута зору, щоб все охопити, - розповідає письменник Андрій Курков. - Дуже корисно, що в нас є такі інтерактивні центри. Я вважаю, що в кожній країні повинні бути такі заклади: і розважальні, і пізнавальні. Атракціони, які додають цікаві відчуття, і одночасно розповідають щось цікаве або про утворення світу, або про небо чи зірки, або про науку. Думаю, що такі фільми будуть популярні".

У приміщенні працює безкоштовний парк інтерактивних розваг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У планетарії писатимуть лазером

"Є атракціони "Космобол", "Космопазли", "Сонячна система" і "Парад планет". Наприклад, у першому актракціоні потрібно м'ячем забивати в ціль. На екрані прибульці рухаються справа на ліво, а гравець повинен у них влучати. За влучені мішені нараховуються бали. Максимально можна отримати 200 балів. Для цього виділяється 1 хвилина. За цей час потрібно влучити у всі мішені", - коментує аніматор закладу Ксенія.

Вона також додає, що щодня приходять діти від 2 років до 15 років. Інколи на екскурсію й на фільми приводять класи зі столичних шкіл. Крім того, такий формат є цікавим для дорослих. На вечірні сеанси майже завжди аншлаг.

Зараз ви читаєте новину «У столичному планетарії прибульців закидають м'ячами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути