Ексклюзиви
середа, 18 вересня 2024 05:50

Всі слова обернуться проти вас: що не можна промовляти сьогодні

Всі слова обернуться проти вас: що не можна промовляти сьогодні
Суха і тепла погода - зима прийде пізно Фото: pinterest

18 вересням згадують святого преподобного Євменія, єпископа Гортинського. Святий Євменій народився на острові Крит у місті Гортіна, яке було важливим християнським центром.

Євменій був відомий своєю благочестивою і моральною поведінкою. Вступив до монастиря, де виявився відзначеним як глибокий духовний наставник і благочестивий чернець. Через свою видатну духовність і моральний авторитет він був обраний єпископом Гортинським. Як єпископ він керував своєю єпархією з великою мудрістю і добротою. Його служіння було відзначене підтримкою православної віри та сприянням розвитку Церкви на Криті.

Святий Євменій був шанований за свою відданість Церкві і благочестя. Після своєї смерті він був канонізований як святий, і його пам'ять вшановується православною Церквою.

Прикмети

Суха і тепла погода - зима прийде пізно.

Яка погода, такою вона буде 1 квітня.

Вже відлетіли журавлі - на Покрову буде мороз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії: найкращі вітання та картинки

Що не можна робити, а що варто

Цього дня не можна лихословити на адресу інших людей, тому що всі ці слова обернуться проти вас. Не рекомендується висаджувати чи поливати рослини, вони згинуть. Також не можна стригтися, інакше почнуться проблеми зі здоров'ям.

Це сприятливий день для того, щоб допомагати іншим, подавати милостиню, але всі добрі справи повинні йти від щирого серця. Можна помолитися святим, просячи їх міцного здоров'я і добробуту.

У перший місяць осені є кілька важливих - Різдво Пресвятої Богородиці і Воздвиження Чесного та Животворящого Хреста. Також у вересні вшановуємо святу мученицю Софію та її дочок: Віру, Надію і Любов, святого апостола і євангеліста Івана Богослова.

Збережіть перелік свят на увесь вересень, щоб був під рукою. Публікуємо церковний календар на вересень за новим календарем.

Зараз ви читаєте новину «Всі слова обернуться проти вас: що не можна промовляти сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути