вівторок, 22 листопада 2011 17:26

У нових лінзах можна дивитися відео й наближати віддалені об'єкти

У нових лінзах можна дивитися відео й наближати віддалені об'єкти

Американські вчені працюють над прототипом контактних лінз із вбудованим дисплеєм, який зможе створювати ефекти "доповненої реальності" або транслювати відео прямо на сітківку ока.

Футуристична технологія вже випробувана на кроликах, і будь-яких явних побічних ефектів виявлено не було, повідомляє InoPressa.ru з посиланням на британську газету The Daily Mail.

Біонічні, тобто створені на принципах, запозичених у живої природи, лінзи - плід праць професора Бабака Парвіза з Вашингтонського університету в Сієтлі, який сам носить контактні лінзи і займається нанотехнологіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новому приладі нічного бачення солдати зможуть бачити, як Хижак

На даний момент він розробив лінзу, в яку вбудовані мікрокомпоненти, такі як світлодіодний індикатор, антена для отримання інформації за допомогою бездротового зв'язку і електронна схема. Лінзи, які будуть вдягатися і зніматися, як звичайні контактні лінзи, дозволять також насолоджуватися видами, наближаючи віддалені об'єкти, пише газета.

Лінза була вставлена ??в око кролика, що не завдало ніякої шкоди його здоров'ю і не завадило доступу в око світла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадський режисер вмонтував собі в око відеокамеру

"Професор вважає, що коли-небудь ми зможемо спрямовувати всю необхідну інформацію безпосередньо на лінзу", - пише автор статті Фіона Макрей, відзначаючи, що до цих пір інфобачення - здатність транслювати інформацію безпосередньо в полі зору людини - існувала лише в науковій фантастиці, як, наприклад, у фільмі "Термінатор".

У майбутньому, вважають учені, електронні лінзи знайдуть застосування в навігаційних системах або ігрових пристроях. Крім того, їх можна буде використовувати в медицині - наприклад, вони зможуть у реальному часі повідомляти про рівень глюкози або лактату в крові.

Зараз ви читаєте новину «У нових лінзах можна дивитися відео й наближати віддалені об'єкти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути