Ексклюзиви
середа, 31 серпня 2011 11:09

Канадський режисер вмонтував собі в око відеокамеру

Канадський режисер і продюсер Роб Спенс зробив операцію, в ході якої протез ока, яке він втратив ще в дитинстві, був замінений на мініатюрну відеокамеру. Днями прилад був вживлений і успішно випробуваний. Новоявлений кіборг має намір використовувати незвичайне джерело відеокадрів у зйомках фільмів.

Коли Робу було дев'ять років, він серйозно пошкодив своє праве око в результаті необережного поводження з рушницею. Довгий час канадець носив пов'язку на оці, а шість років тому хірурги замінили йому незряче око на простий протез, з яким він позбавився від чорної пов'язки.

У той же час Спенсу прийшла в голову ідея замінити примітивний протез на крихітну відеокамеру. Задумка отримала назву Eyeborg Project (айборг - комбінація англійських слів "око" і "кіборг").

Автор: Фото: mignews.com.ua
 

Режисер знайшов розуміння і підтримку від інженера Кости Грамматіса, винахідника Мартіна Лінга, спеціаліста з протезування очей Філа Боуена, а також ряду інших вчених.

Сам Спенс не може безпосередньо бачити за допомогою свого нового ока. На відміну від різноманітних проектів штучних сітківок камера Eyeborg не посилає сигналів у мозок. Замість цього крихітний апарат через бездротовий канал відправляє картинку на портативний переносний екран. З цього екрану сигнал може бути переданий на комп'ютер для запису та редагування.

Спенс розглядає своє нове око як можливість вивести на новий рівень документальну й художню зйомку. Він також вважає, що ця розробка сприятиме розвитку досліджень в галузі протезування.


Зараз ви читаєте новину «Канадський режисер вмонтував собі в око відеокамеру ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути