середа, 15 червня 2011 16:13

Данці розробили екзотичний суперкар потужністю 1250 кінських сил
6

Фото: Фото: Zenvo

Датський виробник суперкарів екзотичних Zenvo має намір представити на північноамериканському ринку ексклюзивну версію своєї моделі ST1. За середньомоторне купе потужністю 1250 к.с. американцям доведеться викласти майже $ 2 млн.

Суперкар ST1 повністю розроблений і побудований молодий датською фірмою, за винятком силового агрегату. В основі мотора лежить восьмициліндровий блок від Chevrolet Corvette, проте європейці придумали забезпечити його відразу і турбіною, і механічним компресором. У результаті потужність двигуна зашкалила за 1 тис. к.с.

У повсякденному житті ST1 має у своєму розпорядженні 1104 "коней", але заради північноамериканських покупців датські конструктори підвищили потужність семилітрового агрегату до 1250 к.с. Кількість крутного моменту при цьому впритул наближається до 1,5 тис. Нм. На розгін до сотні цей суперкар витрачає менше 3 сек.

Крім того, ексклюзивна партія буде пофарбована в один з трьох кольорів - червоний, блакитний або білий. Кожен ST1 отримає магнієві колісні диски, відповідні монограми в салоні і шильдики зовні, номерну табличку і годинник марки Aspen як подарунок для власника. Такі годинники коштують близько $ 50 тис.

Для Північної Америки буде побудовано всього три Zenvo ST1, причому за кожний данці мають намір попросити $ 1,8 млн.

Зараз ви читаєте новину «Данці розробили екзотичний суперкар потужністю 1250 кінських сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути