Ексклюзиви
субота, 12 травня 2012 17:15

Українець добрався уплав від Кіпру до пляжу Хайфи

Українець добрався уплав від Кіпру до пляжу Хайфи
Олег Софяник у дії. Фото: crimean.info

Севастопольський плавець-марафонець, рекордсмен Книги рекордів України Олег Софяник здійснив свій черговий заплив по Середземному морю від Кіпру до Ізраїлю.

Організатором запливу виступила громадська організація "Об'єднання підтримки і розвитку молоді та спорту в місті Севастополі".

Софяник стартував 5 травня з турецької яхти у відкритому морі біля кіпрського міста Протарас (грецька частина острова): через відсутність шенгенської візи у плавця кіпрська влада пустила спортсмена на острів і не дозволили стартувати з берега. Фінішував плавець на пляжі міста Хайфа.

За словами плавця, заплив виявився важким: він плив по 10-14 годин на день кролем на грудях і кролем на спині в гідрокостюмі і в окулярах через дуже високу солоність води. Завдяки ластам підтримував досить високу швидкість до 4-5 кілометрів на годину, оскільки турецький спонсор Алі Точкан виділив яхту супроводу на строго обмежений час.

На даний момент спортсмен вийшов на яхті супроводу в сторону берегів Туреччини, а далі літаком вирушить в Україну.

Олег Софяник здійснив вже більше 50 марафонських запливів, найдовший з яких - у травні нинішнього року - через Південно-Китайське море довжиною 350 км. Переплив також Середземне море, Мармурове море, протоку Босфор (вздовж і поперек разом з журналістом Романом Черненко), протоку Дарданелли. Здійснював марафонські запливи на відстань до 100 км уздовж берегів Криму. Марафонець відомий також запливами в холодній воді в зимовий час.

Зараз ви читаєте новину «Українець добрався уплав від Кіпру до пляжу Хайфи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути