Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2007 16:12

Телефон "чорна пантера" упізнає власника за відбитком пальця

Деякі мобільні телефони мають дуже незвичний вигляд. Бувають апарати, зовсім не схожі на мобілки.

У 18-річного Івана Губченка, студента Київського фінансово-економічного інституту була "Нокія N-Gage".

— Я цей телефон купував для ігор, — розповідає хлопець. — Корпус мобілки для цього дуже зручно зроблений: одна довга сторона трубки трохи випукла, півколом. Великий горизонтальний екран — посередині мобільного. По обидва боки від нього ігрова клавіатура. Через блютуз можна на різних трубках грати в одну й ту саму гру. Ми з другом, який теж мав "Нокію N-Gage", удвох влаштовували гонки або бійцівські поєдинки. Але зараз таких телефонів уже не випускають.

Серед "Нокій" не менш дивно виглядає смартфон "N93i". Він має 3,2-мегапіксельну камеру, яка знімає дуже якісні відеоролики. Експерти говорять навіть про найякіснішу зйомку.

— У цій розкладачці панель з екраном повертається навколо своєї осі і вивертається під будь-яким кутом, — розповідає експерт магазину "Мобілочка" на Хрещатику, 13, Сергій Грохольський, 22 роки. — Можна контролювати відеозйомку в будь-якому положенні. Коштує такий "трансформер" близько 5 тисяч гривень.

Зовсім не схожий на мобілку "Пантек PG8000" (1500 грн). Він має великий кольоровий горизонтальний екран. Збоку розташовані клавіші та джойстик. Здається, що це фотоапарат. А інший "Пантек PG6200", який називають "чорною пантерою", — виглядає не так екстравагантно. Зате він розпізнає відбитки пальця господаря.

Слайдер за 1700 гривень схожий на МР3-плеєр

— Цю функцію можна виставити замість введення пін-коду, — продовжує Грохольський. — Але це трохи небезпечно. Поріжете пальця, телефон не впізнає вас, не увімкнеться. Доведеться звертатися до сервіс-центрів. Або чекати, доки палець заживе.

Киянин Іван Кандзюба, 32 роки, для своєї дружини купив блакитний "Самсунґ Х830".

— Моя дружина любить одягатися в блакитне, — каже Іван. — Я довго ламав голову, що їй подарувати на день народження. А коли побачив цей телефон, зрозумів, що він буде гарним подарунком.

Такий слайдер за 1700 грн схожий на МР3-плеєр або губну помаду — маленький і тоненький. Щоб відкрити клавіатуру, лицьову панель треба повернути на 180 градусів угору, як на дверному вічкові.

Ще кумедніше виглядає "Самсунґ Е910" (1400 грн). Квадратна розкладачка відкривається, як пудрениця. Кнопки розташовані по колу, наче диск телефону минулого століття. Тільки вони не крутяться, а натискаються.

В кінці минулого року "Самсунґ" також зробив цікаву модель — F300. Вона коштує 2300 грн. Це дуже тонка мобілка — 9,4 мм. Обидві сторони в неї функціональні. Кожна має свій екран. З одного боку — мобільний телефон, а з другого — МР3-плеєр.

Зараз ви читаєте новину «Телефон "чорна пантера" упізнає власника за відбитком пальця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути