Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2012 15:12

Сьогодні земляни зможуть побачити "зустріч" Венери з Юпітером

Сьогодні земляни зможуть побачити "зустріч" Венери з Юпітером

В ніч з 13 на 14 березня жителі Північної півкулі Землі стануть свідками незвичайно близького зближення в небі двох планет Сонячної системи - Венери і Юпітера, що відбувається відносно часто - приблизно раз на 13 місяців.

Близько 19:00 за київським часом на вечірньому небі на західній стороні, на висоті приблизно 40 градусів від Землі, можна буде спостерігати дві "зірки", які яскраво виділяютимуться на загальному тлі. Для тих, хто буде спостерігати за явищем неозброєним оком, відстань між небесними тілами здасться нікчемною - всього 3-4 сантиметри, або приблизно товщина двох пальців, пише NEWSru.com з посиланням на The Daily Telegraph.

Співробітник британського Королівського астрономічного товариства Роберт Масі зазначає, що Венера розташується трохи вище з правого боку і буде яскравішою за Юпітер.

Планети вже кілька місяців поступово наближалися одна до одної, але 13 березня цей процес досягне піку. З фізичної точки зору, "зіткнення" двох планет ніякої небезпеки не несе. Обидві планети знаходяться на досить пристойній відстані одна від одної, щоб чинити відчутний вплив на Землю і один на одного. Проте, сам факт того, що Юпітер і Венера перебувають по одну сторону від Сонця дає гравітаційний ефект - хай і незначний.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні земляни зможуть побачити "зустріч" Венери з Юпітером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути