Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2012 14:49

На Землі триває одна з найінтенсивніших магнітних бурь за останнє 10-річчя

На Землі триває одна з найінтенсивніших магнітних бурь за останнє 10-річчя

Магнітна буря, що почалася на Землі в четвер увечері, виявилася найбільш інтенсивною і тривалою з грудня 2006 року. Про це повідомив директор центру прогнозів космічної погоди Інституту земного магнетизму, іоносфери і поширення радіохвиль Сергій Гайдаш.

"Це найінтенсивніше і найтриваліше геомагнітне збурення з грудня 2006 року, якщо орієнтуватися на планетарний Kp-індекс (індекс магнітних збурень)", - сказав Гайдаш.

За словами Гайдаша, найближчим часом слід чекати зниження геомагнітної активності, проте не можна виключити появи поза лімбом (краєм Сонця) нових активних областей, які можуть стати джерелами нових спалахів, а отже - нових сплесків геомагнітної активності.

Магнітні бурі на Землі починаються, коли в магнітосферу планети "вдаряють" викинуті Сонцем згустки плазми - корональні викиди маси, які пов'язані з рентгенівськими спалахами. Заряджені частинки викликають геомагнітні збурення, якщо вони досягають великої сили, це може призводити до збоїв в електронному обладнанні, перебоїв з радіозв'язком і на електричних мережах.

У свою чергу астрологи попереджають, що в період з 12 березня по 4 квітня на життєдіяльність землян будуть впливати одразу три "ретроградні" планети. Про це розповіли співзасновник Союзу Астрологів України Олена Осипенко та редактор "Астрологічного календаря для України" Юрій Буянов.

"З 12 березня по 4 квітня до вже наявного одночасного впливу ретроградних Марса і Сатурна приєднається Меркурій, також увійшовши в фазу свого ретроградного руху", - попередили астрологи.

Вони пояснили, що так звані "ретроградні" планети сповільнюють всі процеси, перешкоджають швидкому й ефективному вирішенню завдань, вносять розбрат у стосунки.
Астрологи також попередили, що дні з 15 по 20 березня будуть "нульовими сонячними днями". У цей період вони не рекомендують починати нових справ, завершувати старі і віддавати борги.

"Цей період, в кращому випадку, приносить перемогу розуму; виникають загальнолюдські ідеї, люди звертаються до релігії, до вищих завдань, до філософії. В цей час добре підбивати підсумки року, очищатися, постити", - рекомендують астрологи.

Зараз ви читаєте новину «На Землі триває одна з найінтенсивніших магнітних бурь за останнє 10-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути