Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2007 15:05

Смартфон швидко розряджається через великий екран

Мобільний телефон "Нокіа 1110" без підзарядки витримає три дні активних розмов. Цю модель за 296 грн у столичному інтернет-магазині "Селдом" називають однією з найвитриваліших.

— У цієї "Нокії" чорно-білий екран і мало додаткових функцій. Тому акумулятор не розряджається довго, — запевнив менеджер.

Сучасні телефони так довго не витримують. Насамперед тому, що мають багато програм і функцій. Нинішні мобілки перетворилися на маленькі комп"ютери. На них можна дивитися фільми, кліпи, читати книги, шукати інформацію в Інтернеті, грати в ігри. Їх використовують замість фотоапарата та MP3-плеєра.

— Смартфони мають потужні батареї. Але якщо людина активно користується відео та музикою, то й тієї потужності надовго не вистачає, — пояснює Володимир Горенецький, 33 роки, з інтернет-магазину Telephone.net.

Батареї смартфонів тримаються у кращому разі три дні. Якщо часто розмовляти — не більше доби. А якщо дивитися кіно — вистачить лише на півдня.

Горенецький каже, що телефонами з найсильнішими батареями можна вважати "Філіпс 9@98" та "Філіпс 9@9A". Вони працюють без підзарядки кілька тижнів у режимі очікування. Протягом 10 год. по ньому можна постійно розмовляти, а також надсилати ММS-повідомлення. Але таких функцій небагато, і саме це дозволяє економити на затратах енергії. Коштують "Філіпси" від 350 грн. Однак у крамницях і навіть в інтернет-магазинах їх знайти складно.

Модель із сильним акумулятором витримає більше 7 годин розмов

— Ми припинили продавати "Філіпси", тому що в них мало гарантійних сервісних центрів, — пояснює Горенецький. — У Києві, здається, тільки один.

У магазині "Юнітрейд" на Хрещатику, 18, менеджер з продажів Андрій порадив придбати "Нокію Е50".

— Це нова модель із сильним акумулятором. Витримає понад 7 годин постійних розмов. Коштує 1459 гривень.

Ще Андрій запропонував кілька надійних моделей "Соні Еріксон" — К800 за 1699 грн та К610 за 1399 грн.

— У багатьох нових телефонах великий дисплей. Це ще одна причина, чому вони швидко розряджаються, — пояснює Наталія з інтернет-магазину "Слайдермен". І пропонує вибирати з телефонів "Нокіа" — 3110, 6080 чи 6233. Або "Соні Еріксон" моделі К510, К550 та К530. У цих телефонів, каже, якісні акумулятори.

Погоджується з тим, що "Нокіа" — витривалий телефон і киянка Оксана Іскова, 26 років. Жінка займається бізнесом, тому часто користується мобільником. Має модель 2600. Каже, що заряджає раз на три-чотири дні.

— Крім "Нокії" у мене є ще тонкий слайдер "Самсунґ Z630". Але ним користуюся тільки для приватних розмов — з рідними, друзями, — ділиться Оксана.

Акумулятор до більшості мобільних телефонів можна купити в магазинах мережі "Алло" в середньому за 240 грн. Але батарею до "Самсунґів" треба замовляти у сервісних центрах. Наприклад, на Великій Васильківській, 134, у Києві вона коштує 110 грн. Замовлення, як правило, забирають наступного дня.

Зараз ви читаєте новину «Смартфон швидко розряджається через великий екран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути