вівторок, 29 листопада 2011 11:48

Перша Попелюшка була повією з Єгипту

Перша Попелюшка була повією з Єгипту

На сьогодні підраховано, що казка існує в декількох сотнях варіантів. Найраніший варіант казки був знайдений у Давньому Єгипті - там була казка про прекрасну повію, яка купалася в річці, а орел у цей час вкрав її сандалію і приніс фараону. Сандаля була такою маленькою, що фараон відразу оголосив розшук. І Фодоріс (Попелюшку) знайшли. Мало того, фараон на ній одружився, передає Ifacts.

Казку (в тому чи іншому варіанті) розповідали в Іспанії, Римі, Венеції, Флоренції, Ірландії, Шотландії, Швеції, Фінляндії. Казка про падчерку зародилася в ті часи, коли люди вільно кочували по європейському континенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15-річний письменник лікує казками

Ім'я героїні - Cinderella, Aschenputtel, Cenerentola, The Cinder Maid, Pepeljuga Папялушка, Попелюшка - у всіх народів пов'язане з золою, попелом. Воно показує приналежність до вогню, жрицею якого могла бути тільки найдобріша та найчистіша представниця племені.

Помічники Попелюшки - пряма вказівка ??на те, в якого покровителя вірило плем'я. Тут і чарівна істота (фея), і померлий предок (біла пташка), і миші, які допомагають перебирати зерно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першу казку Шарль Перро написав у 67 років

Зв'язок між втраченим черевичком і подальшим весіллям для давніх людей був звичним, бо взуття у весільних обрядах означало заручення або саме весілля. Поділ пари взуття вказував на розлуку закоханих або на пошук партнера.

Зараз ви читаєте новину «Перша Попелюшка була повією з Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути